|

49 ilin emniyet müdürü değişti

Emniyet’te önemli değişikliklerin yapıldığı kararname dün yayımlandı. Kararname ile Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı’na 4 isim atanırken, aralarında Diyarbakır, Hakkari, Şırnak, Kilis, Tunceli, Van, Şanlıurfa, Kayseri, Konya’nın da bulunduğu 49 ilin emniyet müdürü değişti. Emniyet’te önemli değişikliklerin yapıldığı kararname dün yayımlandı. Kararname ile Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı’na 4 isim atanırken, aralarında Diyarbakır, Hakkari, Şırnak, Kilis, Tunceli, Van, Şanlıurfa, Kayseri, Konya’nın da bulunduğu 49 ilin emniyet müdürü değişti.

Osman Özgan
04:00 - 21/09/2019 Cumartesi
Güncelleme: 02:20 - 21/09/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Emniyet Müdürleri Atama Kararnamesi, Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararname ile ayrıca 49 ilin emniyet müdürü değiştirildi. Bu illerden 14 emniyet müdürü Emniyet Genel Müdürlüğü emrine atandı. Bazı il emniyet müdürleri ise Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki kritik dairelerin başına getirildi. Buna göre, Kırıkkale Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, FETÖ’ye karşı 81 ilde sürdürülen operasyonların karargahı olarak bilinen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanı olarak atandı. Yine Trabzon Emniyet Müdürü Orhan Çevik Personel Daire Başkanlığına, Bartın Emniyet Müdürü Ogün Vural Kriminal Daire Başkanlığına getirildi. Orhan Çevik, makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan Rize Emniyet Müdürü Göktuğ Verdi’nin yerine de kısa süreliğine vekalet etmişti.

DOĞU VE GÜNEYDOĞU’YA TAZEN KAN

Yeni kararname ile PKK terör örgütüne karşı iç güvenlik operasyonlarının sürdürüldüğü Doğu ve Güneydoğu’daki kritik illere yeni isimler atandı. Buna göre Konya Emniyet Müdürü Şükrü Yaman Diyarbakır’a, Muğla Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya Mardin’e, Aksaray Emniyet Müdürü Ali Karabağ Van’a, Uşak Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder Adıyaman’a, Polis Başmüfettişi Nihat Özen Ağrı’ya, Polis Başmüfettişi Köroğlu Kıraç Batman’a, Polis Başmüfettişi Yavuz Sağdıç Kars’a, Polis Başmüfettişi Yılmaz Delen Tunceli’ye, Polis Başmüfettişi Ali Canpolat ise Bingöl’e atandı.

ŞIRNAK VE HAKKARİ’YE KRİTİK GÖREVLENDİRMELER

Kararnamede, emniyet müdürü olarak atanan isimlerin arasında dikkat çekici isimler de bulunuyor. 17-25 Aralık darbe girişiminden sonra Terörle Mücadele Daire Başkan Yardımcılığı görevine getirilen ve uzun süredir bu görevi sürdüren Atanur Aydın, başta PKK olmak üzere FETÖ, DHKP-C ve DEAŞ terör örgütlerine karşı mücadelede etkin görevler aldı. 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında da TEM dairede görev yapan Aydın, Hakkari Emniyet Müdürü olarak atandı. Ankara’da ankesör başta olmak üzere kritik FETÖ operasyonlarının başındaki isim olarak bilinen Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı olan Mustafa Emre Başbuğ Şırnak Emniyet Müdürü olarak görevlendirildi. Yine FETÖ’ye ağır darbe indiren 2010 KPSS hırsızlığı operasyonlarının başındaki isim olan Selçuk Doğuş da Şanlıurfa Emniyet Müdürü oldu. Doğuş son olarak Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü olarak görev yapıyordu.

KİLİS’TEN KIRIKKALE’YE GELDİ

15 Temmuz gazisi TEM Daire Başkanı Turgut Aslan’ın bir dönem yardımcılığını yapan Ömer Uslusoy daha sonra çıkarılan kararnameyle terörle mücadelenin aktif olarak yürütüldüğü Şırnak’a İl Emniyet Müdürü olarak atanmıştı. Burada PKK’ya karşı başarılı operasyonlara imza atan Uslusoy, son kararnameyle Manisa İl Emniyet Müdürü yapıldı. Ankara’da Terörle Mücadele Şubesi’nden sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı görevini yürütürken Kilis Emniyet Müdürlüğüne atanan Günter Şenses’in görev yeri de kararnameyle değiştirildi. DEAŞ’ın sınır hattındaki yapılanmasına ağır darbe vuran Şenses, Kırıkkale Emniyet Müdürü oldu.

Tepeye 4 atama

  • ***
  • ***
  • ***
  • Atama kararnamesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayının ardından dünkü Resmi Gazetede yayımlandı. Kararname ile boşta bulunan 4 Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı görevine atama yapıldı. Buna göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanı Resul Holoğlu, Personel Daire Başkanı Ahmet Şengün, Kayseri Emniyet Müdürü İbrahim Kulular ve 1. Hukuk Müşaviri Selami Hüner Emniyet Genel Müdür Yardımcısı oldu. Hüner, vekaleten yürüttüğü söz konusu göreve asaleten getirilmiş oldu.
#EGM
#Atama
#Recep Tayyip Erdoğan
#Kararname
5 yıl önce