|

5 bin kripto böyle deşifre oldu

Ankesörlü telefon kullanan FETÖ’cülerle ilgili soruşturmada hala görevde bulunan 5 bin kripto askerin ismine ulaşılması gündeme bomba gibi düştü. Listeye kontörlü telefonların Ocak 2011-Ocak 2017 arasındaki tüm kayıtları incelenerek ulaşıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/03/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:46 - 5/03/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Mahrem imamın önce şifreli kaydettiği numarayı çevirip, ardından doğrusunu arayarak yaptığı görüşme, HTS raporlarına yansıdı.
Mahrem imamın önce şifreli kaydettiği numarayı çevirip, ardından doğrusunu arayarak yaptığı görüşme, HTS raporlarına yansıdı.

Ankesörlü telefon kullanan FETÖ’cülerle ilgili soruşturmada yeni detaylar ortaya çıktı. Hala görevde bulunan 5 bin kripto askerin ismine, kontörlü telefonların Ocak 2011-Ocak 2017 tarihleri arasındaki tüm HTS kayıtları incelenerek ulaşıldı. FETÖ'nün şifreli numara kaydetme yöntemi de deşifre edildi.

FETÖ'nün mahrem imamları ve kendilerine bağlı örgüt üyesi askerlerin kullandığı kontörlü-ankesörlü telefonların HTS dökümleri çıkarılmış, hala görevde bulunan 5 bin kripto asker tespit edilmişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca örgütün TSK'daki iletişim sistemi olduğu belirlenen 'kontörlü telefon'lara yönelik yürütülen soruşturmayla ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Kontörlü telefonların Ocak 2011-Ocak 2017 arasındaki tüm kayıtlarının mercek altına alındığı öğrenildi.

HTS DÖKÜMLERİ ORTAYA ÇIKARDI

Binlerce sayfalık HTS dökümleri üzerinden yapılan titiz incelemeyle FETÖ şüphelisi askerler tek tek tespit edildi. Birçok görüşmede konuşmanın gerçekleşmediği, imam ve sorumluluğundaki askerlerin çağrı atma yöntemiyle de haberleşme sağladığı değerlendirildi. Ağrı'da mahrem imamların kullandığı iki kontörlü telefonun 6 yılı kapsayan 60 bin 424 sayfalık HTS içeriğinin incelenmesi sonucu astsubay Hüseyin K.'nın da birçok kez bu telefonlardan arandığı ortaya çıkarıldı. En son Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'nda görev yapan itirafçı Hüseyin K. hakkında "FETÖ üyeliği" suçlamasından dava açıldı.

MAHREM İMAMIN HATASI ELE VERDİ

HTS dökümleri üzerinde yapılan incelemede görüşmelerin en fazla 1 dakika sürdüğü tespit edilmiş, diyalogların “Ne zaman geleceksin, ev müsait mi, halı saha maçı iptal, bu hafta sinemaya gidiyoruz” gibi şifreli konuşmalarla gerçekleştirildiği de anlaşılmıştı. HTS dökümleriyle, mahrem imamların olası polis baskınına karşı kendisine bağlı askerin numarasını belirli bir sistematik içerisinde şifreli olarak kaydettiği de açığa çıktı. FETÖ'nün bu casusluk yöntemini, bir mahrem imamın hatası ele verdi.

YANLIŞLIKLA ŞİFRELİYİ ÇEVİRDİ

FETÖ'nün Ağrı'daki mahrem yapılanmasında görevli bir imam, asker şüpheli Koray A.'nın "055599144.." olan numarasını "055599155.." şeklinde şifreli olarak kaydetti. 21 Temmuz 2012’de önce başka bir asker şüpheli olan Hüseyin K.'yı arayan mahrem imam, hemen ardından da Koray A.'yı aramak istedi. Ancak şifreli olarak kaydettiği numarayı çevirdi. Yanlış aradığını anlayan imam daha sonra doğru numarayı arayarak Koray A. ile 40 saniyelik bir görüşme yaptı.

#FETÖ
#Ağrı
6 yıl önce