|

50 özel ekip sapığı arıyor

İstanbul Küçükçekmece Kanarya Mahallesi'nde 5 yaşındaki kız çocuğuna saldıran sapık ilçeyi sokağa döktü. Sapığın yakalanması için ilçedeki güvenlik kameraları tek tek incelenirken, emniyet 50 özel ekiple sapığı arıyor. Tedavi altına çocuk için Aile Bakanlığı da devreye girdi.

Şahin Şen
04:00 - 25/04/2019 الخميس
Güncelleme: 00:56 - 25/04/2019 الخميس
Yeni Şafak
Küçükekmece sokağa döküldü.
Küçükekmece sokağa döküldü.

Küçükçekmece’de 5 yaşındaki kız çocuğuna cinsel saldırıda bulunuldu. Kanarya Mahallesi’nde üç gün önce meydana gelen korkunç olay Türkiye’yi harekete geçirdi. Cinsel istismarda bulunan sapığı yakalamak için tüm mahalle gece yarısından itibaren sokağa döküldü. Olayın duyulmasının ardından İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü harekete geçerek çalışma başlattı. Sapığın yakalanması için Asayiş Şube, Çocuk Şube ve Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 50 özel ekip kuruldu.


KAMERALAR İNCELENİYOR

Hızla çalışmalara başlayan ekipler olayın yaşandığı bölgede bulunan bütün güvenlik kamera kayıtlarını toplayarak inceleme altına aldı. Olayın görgü tanığı M.’nin arkadaşı olan çocuğun da pedagog eşliğinde ifadesine başvuruldu. Emniyet Genel Müdürlüğü de konuya ilişkin “Küçükçekmece’de 5 yaşındaki kız evladımız hastanede gözetim altındadır. Süreç, Emniyet Teşkilatımız tarafından titizlikle takip edilmektedir. Resmi olmayan açıklamalara lütfen itibar etmeyiniz” açıklamasını yaptı.

PROVOKATÖRLERE DİKKAT

Cinsel saldırıyı fırsat bilen provokatörler sosyal medyada ortaya çıktı. Olay üzerinden İçişleri Bakanlığına, Emniyet Teşkilatı’na ve hükümete saldırgan ifadeler kullanan provokatörler, “5 yaşındaki çocuk hastanede öldü”, “Çocuğun babası felç geçirdi” gibi yalanlar ortaya atarak vatandaşları galeyana getirmeye çalıştı. Öte yandan hastanede tedavi altında bulunan çocuğun durumunun iyi olduğu, babasının da felç geçirmediği öğrenildi. Marjinal sol örgütler ile HDP’nin sosyal medyadan provokasyon kokan paylaşımlar yapması dikkat çekerken vatandaşlar, bu tip provokasyonları karşı uyarıldı.

  • Provokatörler takipte
  • İstanbul Valiliği Küçükçekmece’deki insanlık dışı olayı kargaşa çıkarmak için kullananların dikkatle takip edildiğini açıkladı. Valilik açıklamasında “Maalesef bu tür müessif olayların toplumda kaos ve kargaşa çıkarmak isteyen bazı çevreler tarafından provokasyon amacıyla kullanıldığı da tarafımızdan dikkatle izlenmekte ve tespit edilenler hakkında gerekli yasal işlem başlatılmaktadır” ifadelerini kullandı.

Bakanlık devrede

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Küçükçekmece’de 5 yaşındaki çocuğa yönelik cinsel saldırı olayının ardından bir açıklama yayınladı. Bakanlığın açıklamasında “Küçük çocuğumuzun istismara uğradığına ilişkin haberlerin hemen ardından, İstanbul İl Müdürlüğümüz nezdinde çocuğumuzun ve ailenin durumu yakinen takip edilmiş, İl Müdürlüğü ekipleri çocuğumuzun tedavi gördüğü hastaneye giderek aile ile görüşmüş ve aileye destek olmuştur. Olayın faalinin yakalanması için başlatılan adlı sürecin de takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz” denildi.

#Küçükçekmece
#Sapık
٪d سنوات قبل