|

53 cana 53 müebbet

Reyhanlı saldırısı sanıklarına ceza yağdı. Saldırıların planlayıcısı ve faili olduğu suçlamasıyla yargılanan sanık Nasır Eskiocak dahil 9 sanığa 53'er kez ağırlaştırılmış müebbet, 13 sanığa da 15 ile 22 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezaları verildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/02/2018 Cumartesi
Güncelleme: 04:07 - 24/02/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Reyhanlı katliamını gerçekleştiren canilere 53 kez ağırlaştırılmış müebbet.
Reyhanlı katliamını gerçekleştiren canilere 53 kez ağırlaştırılmış müebbet.

Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi, Reyhanlı saldırısıyla ilgili hükmünü açıkladı. Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013’te gerçekleşen ve 53 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırılarla ilgili 33 kişinin yargılandığı davada, 9 sanığa 53 kez ağırlaştırılmış müebbet, 13 sanığa da 15 ile 22 yıl 6 ay arasında değişen sürelerde hapis cezası verildi.

REKOR CEZA VERİLDİ

Mahkeme, saldırıların planlayıcısı ve faili suçlamasıyla yargılanan sanık Nasır Eskiocak ile Mehmet Genç, Yusuf Büyükkasım, Ahmet Mansuroğlu, Doğan Özdemir, Süleyman Evet, Ergin Ördek, Fikret Nazik ve Mehmet Kılıç'a “devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak” ve 5’i çocuk 52 kişiyi öldürmek suçundan 53’er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 5 bin 291 yıl 6’şar ay hapis cezası verdi. Sanıklardan İskender Şahin, Nebil Kabasakal, İlhan Küçükdüveyki ve Muhammet Gümüş 15’er yıl ceza aldı. Sanıklar Ali Ekşi, Ferdi Gazel, İsmail Gürbüz, Umut Düzel, Hacel Sat, Ali Düzel, Muhammed Ali Sertel, Süleyman Okur ve Yıldıray Çetin ise 22 yıl 6’şar aya mahkum edildi.

URAL’IN DOSYASI AYRILDI

THKP/C Acilciler terör örgütü elebaşı Mihraç Ural’ın da arasında bulunduğu 8 sanığın dosyası ayrılırken, 3 sanığın da beraatına hükmedildi. Sanıklardan Muhammed Gümüş, İnan Köseoğlu ve Alper Düzgün’ün beraatına karar verilirken, firari sanıklar Mihraç Ural ile Ömer El Hatip, Muhammet Dip Korali, Yusuf Nazik, Cengiz Sertel, Ercan Bayat, Temir Dükancı ve Aykan Hamurcu’nun dava dosyası ayrıldı.


Bombacı FETÖ’ye sarıldı

Saldırıların bir numaralı sanığı Nasır Eskiocak, FETÖ’ye sarıldı. Davanın çöktüğünü iddia eden Eskiocak şunları söyledi: “15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ’cü savcıların hazırladığı iddianamelerin tekrar gözden geçirileceği söylendi. Bu davanın iddianamesini yazan Özcan Şişman da FETÖ’den tutukludur. Yargılandığımız dava çökmüştür, yok hükmündedir.”

O baron Mehmet Gezer'di

Söz alan bir sanık avukatı, Nasır Eskiocak’a, ABD’de tutuklu bulunan ve uyuşturucu baronu olduğu iddia edilen Mehmet Gezer’i tanıyıp tanımadığının sorulmasını istedi. Avukatın talebi üzerine söz hakkı verilen Eskiocak, “Daha önce verdiğim ifadede nakliyatını yaptığımız uyuşturucunun asıl sahibinin adını açıklamamıştım. Bu kişi Mehmet Gezer’dir” dedi.

#Reyhanlı
#Katliam
#Müebbet
6 yıl önce