|

‘Dünya 5’ten Büyüktür’ paneli

Cumhurbaşkanlığı, Arjantin’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılacağı G-20 Liderler Zirvesi’nden üç gün önce “Dünya 5’ten Büyüktür” paneli düzenleyecek. 27 Kasım’daki panelde STK temsilcileri, yazar ve akademisyenler Türkiye’nin BM ve küresel sistemin yapısına yönelik itirazlarını tartışacak.

Yeni Şafak
04:00 - 24/11/2018 Cumartesi
Güncelleme: 02:42 - 24/11/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanlığı tarafından G-20 Liderler Zirvesi'nden üç gün önce Buenos Aires'te "Dünya 5'ten Büyüktür" paneli düzenlenecek. G-20 Liderler Zirvesi, Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te 30 Kasım-1 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanlığınca düzenlenen "Bugünün Türkiyesi" paneller dizisinin yeni etabı, "Dünya 5'ten Büyüktür" başlığıyla 27 Kasım Salı günü Buenos Aires'te yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da aralaraında bulunduğu dünya liderlerini buluşturacak G-20 Zirvesi'nin hemen öncesindeki panelde, alanında uzman akademisyen ve yazarlar, Türkiye’nin BM ve küresel sistemin yapısına yönelik itirazlarını tartışacak.

Arjantin'in en köklü düşünce kuruluşu Arjantin Uluslararası İlişkiler Konseyi'nin (CARI) başkent Buenos Aires'teki merkezindeki panele medya temsilcileri, akademisyenler, STK örgütleri katılacak. CARI'nın Avrasya Çalışmaları Koordinatörü Büyükelçi Lila Roldan Vazquez'in moderatörlüğünü üstleneceği panelde Doç. Dr. Hasan Basri Yalçın, Prof. Dr. Güven Sak ile Prof. Dr. Mehmet Necati Kutlu konuşmacı olarak yer alacak.

#Arjantin
#Türkiye
#BM
#Recep Tayyip Erdoğan
5 yıl önce