6 köy tahliye edildi

04:0018/08/2025, Pazartesi
G: 18/08/2025, Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv.
Arşiv.

Yangın nedeniyle geniş bir ormanlık alan zarar görürken yaban hayatı da olumsuz yönde etkilendi. Gelibolu Yarımadası'nda karaca popülasyonunun yoğun olduğu Kumköy ve Ilgardere köyleri arasındaki ormanlık alanda alevlerden kaçan karaca görüntülendi. Can havliyle çevrede bir süre koşuşturan karaca, daha sonra gözden kayboldu.

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesindeki ormanlık alanda başlayıp Eceabat ilçesine ulaşan yangını söndürme çalışmaları 2. gününde aralıksız devam etti. Yangına 12 uçak, 18 helikopter, 155 arazöz, 8 iş makinesi, 899 personelle müdahale ediliyor.

TARİHİ ALANIN KUZEY HATTINA GİRİŞLER DURDURULDU

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığından yapılan açıklamada, Eceabat ilçesi civarında devam eden orman yangını nedeniyle ziyaretçilerin güvenliği, yangın söndürme çalışmaları ve alanın korunması amacıyla tarihi alanın kuzey hattına (Batık Gemi, Mimoza, 57. Alay ve Conkbayırı) ikinci duyuruya kadar girişlerin durdurulduğu, ayrıca Bigalı Kalesi, Bigalı Atatürk Evi ve Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi'nin de geçici süreyle ziyarete kapalı olacağı bildirildi.

BİR KÖY DAHA BOŞALTILDI

Tedbir amacıyla ise önceki gün akşam saatlerinde Eceabat ilçesine bağlı Yolağzı, Küçükanafartalar, Büyükanafartalar, Kumköy ve Gelibolu ilçesine bağlı Karainebeyli köyleri tahliye edildi. Çanakkale Valiliğinin yaptığı son açıklamaya göre ise Gelibolu ilçesine bağlı Ilgadere köyü de tedbir amacıyla tahliye edildi. Tahliye edilen köy sayısı 6’ya çıktı.



#Yangın
#Çanakkale
#Orman Yangını