|

'657' değişecek mi?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun değiştirilmesi tartışmalarına ilişkin, "Bilinmelidir ki; bu konuda reforma ihtiyaç vardır. Bu reformu gerçekleştirmek için muhakkak ki hükümet programımız dahil olmak üzere her birimizin kararlılığı söz konusudur" dedi.

Yeni Şafak
18:08 - 1/12/2015 Salı
Güncelleme: 16:11 - 1/12/2015 Salı
AA

Soylu, Türk-İş'in Genel Başkanı Ergün Atalay, Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat ve Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Eyüp Alemdar'dan oluşan heyeti makamında kabul etti.



Türk-İş'in hem çalışma hayatının hem de sivil toplumun önemli bir aktörü olduğunu ifade eden Bakan Soylu, konfederasyonun 3 Aralık'ta yapılacak 22'nci Olağan Genel Kurulu'nun şimdiden hayırlı olmasını diledi.



Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğu günden itibaren büyük mesafeler aldığını belirten Süleyman Soylu, bu mesafelerin tüm vatandaşların katkısıyla kat edildiğini vurguladı.



Son 13 yılda gerek çalışma hayatı gerekse de sosyal güvenlik alanında büyük reformların hayata geçirildiğini anımsatan Soylu, bunda toplumsal ihtiyaç ve hükümetin kararlılığının yanında, çalışma hayatının paydaşı olan sendikaların da payının olduğunu söyledi.



Gelinen noktanın hükümetin başlattığı reformları devam ettirme gerekliliğini ortaya koyduğunu dile getiren Bakan Soylu, 2023, 2053 ve 2071 gibi somut hedeflere ulaşılmasında reformların büyük öneme sahip olduğuna işaret etti.



Süleyman Soylu, devletin, milletin hizmetinde olan bir kurum olduğunu belirterek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının her zaman emeğin ve vatandaşların yanında olduğunu ve olmaya da devam edeceğini kaydetti.



"AK Parti reformlar konusunda sarfınazar etmemiştir"

Bir basın mensubunun, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda nasıl bir değişikliğin planlandığını sorması üzerine Soylu, şu yanıtı verdi:



"Türkiye büyümektedir ve yükselmektedir. Bizim özellikle her alanda etkinliği ve verimliliği baz alacağımız, gerek kendi içimizdeki gerekse de uluslararası rekabetin en iyi noktaya ulaşabileceğini hedeflememiz, ülkemiz için de hükümetimiz için de kaçınılmazdır. Bu noktada devletimizin verimliliği de önemlidir. AK Parti iktidarlarının birçok özelliği arasında ülkenin ihtiyaç duyduğu reformları hayata geçirmesi de yer almaktadır. AK Parti bu konuda sarfınazar etmemiştir, vazgeçmemiştir. Reformlar ilk günlerde çok eleştirilmiştir ama bugün çıktılarına baktığımızda reformlar, değişimler, atılan adımlar ülkemize ciddi bir şekilde katkı sağlamıştır."



"Yürüteceğimiz her şey açık, şeffaf ve hakkaniyet ölçüsünde olacak"

Devlet memurlarını hem devletin hem de ülkenin dinamo merkezi olarak niteleyen Bakan Soylu, "Uzun zamandır tartışılan ve değiştirilmesi istenen, etkinliği ve verimliliği devlet hayatına tam anlamıyla hakim kılınmaya çalışılan bir değişiklik kaçınılmazdır. Çalışma hayatının sağladığı çok önemli bir kazanım vardır ki; o da bunun bütün paydaşlarımızla gerçekleşmesidir. Usulümüz bugüne kadar bu olmuştur, bundan sonra böyle olacaktır. Türkiye'deki bu büyük reformu sadece iş güvencesine çıpalamak ve onun üzerinden bir tartışma açmak haksızlık olur düşüncesindeyiz. Bu konuda atılacak adımlar Türkiye'nin hem ekonomik ve sosyal hedeflerine ulaşabileceği hem de sosyal hukuk devletinin yerine getirebileceği bir anlayışla gerçekleşecektir" diye konuştu.



Soylu, AK Parti'nin kurulduğu günden bugüne kadar toplumun hiçbir kesimini mağdur etmediğini dile getirerek, Devlet Memurları Kanunu ile ilgili şunları aktardı:



"Bilinmelidir ki; bu konuda reforma ihtiyaç vardır. Bu reformu gerçekleştirmek için muhakkak ki hükümet programımız dahil olmak üzere her birimizin kararlılığı söz konusudur. Bunu paydaşlarımız ve toplumun bütün kesimleriyle tam bir reformu sağlayacak şekilde inşallah gerçekleştirmeye çalışacağız. Yürüteceğimiz her şey açık, şeffaf ve hakkaniyet ölçüsünde olacaktır."



"Asgari ücret 'tehlikeli' işler için ayrıca düzenlenmeli"

Türk-İş Genel Başkanı Atalay da yeni görevi dolayısıyla Bakan Soylu'ya hayırlı olsun ziyaretinde bulunduklarını belirterek, kendisini konfederasyonlarının 22'nci Olağan Genel Kurulu'na da davet ettiklerini söyledi.



AK Parti'nin asgari ücrette bin 300 lira olan seçim vaadini memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Ergün Atalay, bu rakamın "tehlikeli" ve "çok tehlikeli" işler için ayrıca düzenlenmesi gerektiğini kaydetti.



Atalay, yeni asgari ücret rakamının yeni çalışanlar ile eski çalışanlarda aynı rakam olarak uygulanmasının önemli bir sorun olarak karşılarında durduğuna da dikkati çekerek, bu sorunun da çözülmesi gerektiğini dile getirdi.



Konuşmaların ardından ziyaretin anısına Atalay, Bakan Soylu'ya el yapımı çini tabak takdim etti.

#Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu
#657 sayılı Devlet Memurları Kanunu
#Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay
8 yıl önce