|

7 uçak hainleri alamadan döndü

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Etimesgut’tan 7 nakliye uçağının kaldırılarak Denizli’ye bir tugay komandoyu almak üzere gönderildiği ortaya çıktı. Çardak Havaalanı’na gönderilen uçaklar, ışıkların kapatılması ve piste iş makineleri çekilmesi sonucu piste inemedi. Komandolar da gözaltına alındı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/07/2016 Pazar
Güncelleme: 00:19 - 24/07/2016 Pazar
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin başarıya ulaşmamasında en önemli etkenlerden birinin “farklı illerdeki komandoların Ankara'ya getirilememesi” olduğu ortaya çıktı. Darbe girişimine katılmak için Denizli 11. Komando Tugayı'ndan 105'i rütbeli 515 komando kamyonlara dolarak Çardak Havaalanı'na yöneldi. Bu istihbaratı alan halk, güvenlik güçleri ve il yönetimiyle birlikte seferber oldu.



HALK İNİŞİ ENGELLEDİ


Komandolar havaalanına sokulmadı, burada gözaltına alındı. Denizli'deki komandoları almak için Ankara Etimesgut'tan 7 nakliye uçağı havalandı. Uçaklar Denizli'ye ulaştığında pisti göremedi. Komandolar Hava Üssü'ne sokulmadığı için buranın yönetimi darbecilerin eline geçmedi. Üs komutanının pisti kararttığı öğrenildi.



İLK GÖREVLERİ DARBE OLDU


Yine pist, belediye araçları ve üsteki diğer büyük araçlarla inişe kapatıldı. Her ihtimale karşı da havaalanına inip, yakıt ikmali yapılamaması için Jet Üssü Hava Meydan Komutanlığındaki askeri tankerlerdeki 11 ton jet yakıtı tarlalara boşaltıldı. Öte yandan PKK'ya yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Denizli 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı, 11. Komando Tugay Komutanlığı; Tatvan 10. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı, 10. Komando Tugay Komutanlığı; Bingöl 49. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı ise 49. Komando Tugay Komutanlığı olarak yeniden yapılandırıldı. Ancak terörle mücadele için kurulan komando tugaylarının ilk büyük işi, darbe girişimi oldu. Üç tugayın komutanı ile beraber bu tugayların komando tugayına dönüştürülmesi kararının alınmasında etkili olan Kara Kuvvetleri'nde görevli Tuğgeneral Erhan Caha da operasyonlarda tutuklandı.  KIYMET SEZER / ANKARA


#FETÖ
#Çardak Havaalanı
8 yıl önce