|

700 bin doların sırrı hâlâ çözülemedi

Münevver Karabulut’un katili Cem Garipoğlu’nun villasındaki 700 bin doları tutanağa geçirmeyen polisler hakkındaki dava karara bağlanamazsa yıl sonunda zaman aşımına girecek.

Yeni Şafak
07:55 - 5/10/2017 Perşembe
Güncelleme: 09:29 - 5/10/2017 Perşembe
Diğer
4 Mart 2009 geceyarısı İstanbul Etiler'de bir çöp konteynerinde Münevver Karabulut'un cesedi bulunmuştu. Soruşturma sonucu cinayetin bir numaralı zanlısının Cem Garipoğlu olduğu belirlendi.
4 Mart 2009 geceyarısı İstanbul Etiler'de bir çöp konteynerinde Münevver Karabulut'un cesedi bulunmuştu. Soruşturma sonucu cinayetin bir numaralı zanlısının Cem Garipoğlu olduğu belirlendi.
İstanbul Bahçeşehir’deki villada 2009 yılında kız arkadaşı
Münevver Karabulut
’u hunharca katleden ve ardından cezaevinde intihar eden
Cem Garipoğlu
’nun cinayet davası çözüldü. Ancak, villadaki 700 bin doları tutanağa geçirmedikleri ve kamera kayıtlarını sildikleri iddiasıyla 6 polis hakkında açılan dava 7 yıldır çözülemedi. Mahkeme, villaya ait kamera görüntülerinin nasıl bir yöntemle silindiği, görüntülerin CD veya DVD’ye aktarılmaya çalışılıp çalışılmadığı, silinen görüntülerin geri dönüşüm kutusunda olup olmadığı hususlarına cevap bulamadı.

İddianamede, polislerin villaya ait kamera kayıtlarını yeterince incelemedikleri, iddia edildi.

21. DURUŞMADA DA SONUÇ YOK

Akşam gazetesinde yer alan habere göre; Dava yıl sonuna kadar karara bağlanamazsa 2018’de zamanaşımına girecek. Karabulut Ailesi’nin avukatı Rezan Epözdemir, mahkemeye bir dilekçe vererek cinayetle ilgili davanın dahi karara bağlandığı ancak yıllardır devam bu davanın 21. duruşmasına rağmen hala çözülmediğine dikkat çekti.

Münevver Karabulut cinayeti


4 Mart 2009 geceyarısı İstanbul Etiler'de bir çöp konteynerinde Münevver Karabulut'un cesedi bulundu. Başı gövdesinden ayrılan 18 yaşındaki genç kızın cesedi çöp konteynerine bir gitar kutusunda atılmıştı. Üzerinde, bir kot pantolon ve gömlek bulunan cesetten kimliğini belirleyecek belge ve cep telefonu çıkmadı. Olay yeri inceleme ekipleri, yakındaki ikinci konteynerin üzerine bırakılmış dershane kimliğinden, cesedin 18 yaşındaki Münevver Karabulut’a ait olduğunu belirledi.

Soruşturmayı derinleştiren polis, Karabulut'un erkek arkadaşının işadamı Hayyam Garipoğlu'nun yeğeni Cem Garipoğlu olduğunu belirledi. Cem Garipoğlu'nun Bahçeşehir'deki adresine baskın düzenlendi. Ancak zanlı Garipoğlu'nun aynı gece saat 05.00 sıralarında evini apar topar terkettiği belirlendi. Asayiş Şubesi’nde sorgulanan Cem'in babası Nida Garipoğlu, annesi Makbule Tülay Garipoğlu ile ceseti korsan taksiyle taşıyan taksici M. C. B. gözaltına alındı. Çıkarıldıkları mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Soruşturma sonucu cinayetin bir numaralı zanlısının Cem Garipoğlu olduğu belirlendi ancak Garipoğlu bir türlü yakalanamadı. Garipoğlu, 197 gün boyunca kaçtı. Münevver Karabulut'u öldürmekten 24 yıl hapis cezasına mahkum edilen Cem Garipoğlu cezaevinde intihar etti.

#Münevver Karabulut
#Cem Garipoğlu
7 yıl önce