|

8 gündür sorgulanıyor

Ankara merkezli 7 ildeki FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski ÖSYM Başkanı Ali Demir’in emniyetteki sorgusu 8 gündür devam ediyor. Demir ile birlikte gözaltına alınanlar arasında ÖSYM’de bilişim personeli ve uzman olarak görev yapan 6 kişi de yer alıyor. Demir’in bugün savcılığa sevki bekleniyor.

Haber Merkezi
04:00 - 17/04/2019 Çarşamba
Güncelleme: 00:34 - 17/04/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
ÖSYM eski Başkanı Ali Demir'in adliiyeye sevk edilirken çekilen fotoğrafı.
ÖSYM eski Başkanı Ali Demir'in adliiyeye sevk edilirken çekilen fotoğrafı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca ÖSYM’de FETÖ yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 8 Nisan’da düğmeye basılmış ve Demir’in de aralarında bulunduğu 34 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Ankara, İstanbul, Adana, Eskişehir, İzmir, Nevşehir ve Trabzon’da eş zamanlı baskınlarda 24 şüpheli gözaltına alınmıştı. Demir de Bursa’da yakalanarak Ankara’ya getirilmişti.

8 GÜNDÜR SORGULANIYOR

Şüphelilerden Demir’in de aralarında bulunduğu 8’i önceki gün ikinci kez Ankara Adliyesi’ne getirildi. Sulh ceza hakimliğine çıkarılan şüphelilerin ikinci kez gözaltı sürelerinin uzatılmasına karar verildi. Adliyedeki işlemlerin ardından Demir ve diğer şüpheliler, Emniyet’e götürüldü. Demir’in buradaki sorgusu 8 gündür devam ederken, yarın savcılık sorgusu için adliye getirilmesi bekleniyor.

GÖZALTI SÜRESİ SONUNA KADAR KULLANILIYOR

  • 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL geçtiğimiz temmuz ayında kaldırılmıştı. OHAL dönemi sonrası yapılan değişiklikle gözaltı süreleri terör suçlarında 4 gün uygulanmaya başlandı. Gerektiği hallerde bu süre iki defa uzatılabiliyor. En kritik dönemlerde ÖSYM Başkanı olarak görev yapan Demir için gözaltı süresi sonuna kadar uygulanması dikkat çekildi.
#FETÖ
#Ali Demir
5 yıl önce