|

8 saat sonra kurtarıldılar

İzmir'in Aliağa ilçesinde pompalı tüfekle iki kişiyi rehin alan şüphelinin, dikkatinin dağıldığı sırada polis ekiplerince yakalandığı belirtildi.

Yeni Şafak
20:23 - 12/02/2015 Perşembe
Güncelleme: 18:28 - 12/02/2015 Perşembe
AA

Siteler Mahallesi Ekim Sitesi'ndeki bir apartman dairesine oğlu Muzaffer T. (19) ile temizliğe gelen Songül T'yi rehin alan Osman G, iki kişiyi apartmanın 6. katındaki boş dubleks daireye çıkardı.


Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ikna çabaları sonuç vermeyince olay yerine İzmir'den özel harekat polisleri çağrıldı. Dairenin terasındaki balkona çatıdan inen özel harekat polisleri, zanlıyı, elindeki pompalı tüfeği bırakması için uzman psikolog eşliğinde ikna etmeye çalıştı. Uzun süre direnen Osman T, 7 saatin ardından Muzaffer T'yi serbest bıraktı.


Terastan seslenerek uzun süre zanlıyı ikna etmeye çalışan ekipler, şüphelinin teslim olmayı kabul etmemesi üzerine operasyon hazırlığı yaptı. Sürgülü balkon kapısından daireye giren ekipler, evin salonunda bulunduğu öğrenilen rehine kadın ve zanlıyla yakın temas kurdu.


Polisin silah kullanmadığı operasyonda, rehine kadının zanlının elindeki tüfeğe dokunduğu, dikkati dağılan şüphelinin bu sırada içeri giren polis ekiplerince yakalandığı bildirildi.


Linç edilmek istendi

Osman G, binadan çıkarıldığı sırada dışarıda bekleyen Songül T'nin yakınları ve bazı vatandaşlar tarafından linç edilmek istendi. Vatandaşların elinden alınan Osman T, Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.


Zanlının ardından rehine Songül T. de apartmandan çıkarılarak ifadesinin alınması için emniyete götürüldü.


Osman T'nin Aliağa ilçesinde pazarcılık yaptığı, Songül T'nin ise temizlik işinde çalıştığı ve bir süre önce satın alınan bir apartman dairesinin temizlik işi için sabah saatlerinde olayın yaşandığı daireye geldiği öğrenildi.


Rehine krizi 8 saat sürdü

Olayın yaşandığı Siteler Mahallesi'nin muhtarı Sedat Okşar, 09.00 sıralarında 4 el silah sesi duyduğunu, daha sonra haber verdikleri polis ekiplerinin 2 kişiyi rehin alan zanlıyı ikna etmeye çalıştığını söyledi.


Aliağa Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yardım istediği özel harekat polislerinin 12.30'da olay yerine geldiğini belirten Okşar, "Zanlıyı ilçemizde pazarcılık yapan bir kişinin kardeşi olarak biliyoruz. Şüpheli kişi, içeriden yemek falan istedi, gönderdik. Rehin alınan kadın da mahallemizde ara sıra gördüğümüz temizlik işlerine gelen birisidir. Aralarında nasıl bir ilişki var henüz onu net olarak bilmiyoruz. Oğluyla rehin alıyor, önce kadının oğlunu bıraktı, daha sonra da kendisi gözaltına alınarak kadın serbest kaldı" şeklinde konuştu.

#aliağa
#rehine
#izmir
#polis
9 yıl önce