|

80 hain listede

Aranan listesinde 80 FETÖ’cü var, bunların 10’u kırmızı listede. Baş hain Fetullah Gülen, örgütün iki numarası olarak gösterilen Abdullah Aymaz ve Mustafa Özcan, Türkiye imamı olarak bilinen Mehmet Ali Şengül ile 15 Temmuz’un kilit isimlerinden Adil Öksüz de kırmızı listede.

Haber Merkezi
04:00 - 23/09/2018 Pazar
Güncelleme: 03:53 - 23/09/2018 Pazar
Yeni Şafak
Mustafa Özcan - Fetullah Gülen
Mustafa Özcan - Fetullah Gülen
GÖKHAN ÖZTURAN

İçişleri Bakanlığı’nca hazırlanan Terörden Arananlar Listesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında 80 FETÖ’cü aranıyor. ABD’nin Pensilvanya eyaletindeki örgüt elebaşı Fetullah Gülen’in de bulunduğu kırmızı listede 10 FETÖ’cü var. Mavi listede 14, yeşil listede 10, turuncu listede 16, gri listede 30 FETÖ’cü aranıyor. Firari FETÖ’cülerin ABD, İngiltere, İsrail, Almanya, Belçika, Norveç, Kamboçya, Tayland, Madagaskar, Malta, Burkina Faso, Mozambik, Mısır, Türkmenistan, Kırgızistan ve Kazakistan’ın da yer aldığı 22 ülkede bulundukları biliniyor.

ÇOĞU ABD VE ALMANYA’DA

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, örgütün 2 numaralı ismi Abdullah Aymaz, yargı imamlarından Ahmet Kara, FETÖ istişare üyelerinden İsmail Büyükçelebi, örgütün “Türkiye imamı” olarak bilinen Mehmet Ali Şengül, “Balkanlar imamı” Mustafa Özcan, örgütün “tayin ve istişare heyeti üyesi” Naci Tosun, hava kuvvetleri imamı ve 15 Temmuz darbe girişiminin kilit isimlerinden olan Adil Öksüz, Mehmet Erdoğan Tüzün ve Turgay Sökmen kırmızı listede aranıyor. Baş hain Gülen örgütü ABD’nin Pensilvanya’daki üssünden yönetirken, Aymaz, Öksüz, Kara ve Şengül’ün Almanya’da, Büyükçelebi’nin ABD, Özcan’ın Kazakistan, Tosun’un da Güney Afrika Cumhuriyeti’nde olduğu biliniyor.


İNGİLTERE, ABD VE ALMANYA TERÖR ÜSSÜ

FETÖ’nün emniyet imamı ‘Kozanlı Ömer’ lakaplı Osman Hilmi Özdil ile örgütün medya ayağında görev alan ve Türkiye aleyhine algı operasyonlarıyla meşgul olan Emrullah Uslu mavi listede. Özdil’in Tayland, Uslu’nun ise ABD’nin Virginia eyaletinde bulunduğu biliniyor. Yeşil listede yer alan Zaman gazetesi eski genel yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı ABD’nin New Jersey eyaletinde görüntülenmişti. Baş hain Gülen’in sekretaryası olan ve bir an olsun yanından ayrılmayan Cevdet Türkyolu turuncu listede yer alıyor. Gri listede aranan FETÖ’cülerden “Kuzey Irak imamı” Talip Büyük ile Koza-İpek Holding yöneticisi ve örgütün kasalarından olduğu bilinen Hamdi Akın İpek’in İngiltere’de, Gülen’den sonra örgütün başına geçecek isimler arasında gösterilen Şerif Ali Tekalan’ın ABD’de, 17-25 Aralık operasyonunu yürüten örgütün firari savcılarından Zekeriya Öz’ün ise Almanya’da olduğu ortaya çıkmıştı.

#FETÖ
#Fetullah Gülen
#Adil Öksüz
6 yıl önce