|

9 Ekim 2018 Salı gün sonu haberleri

AK Parti ile MHP arasındaki ittifak görüşmelerine ilişkin MHP lideri Bahçeli'den 'İttifakta siyasi kombin modeli' önerisi geldi. ABD Başkanı Trump, kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı için "Şimdiye kadar Suudi yetkililerle Kaşıkçı hakkında konuşmadım ama konuşacağım" dedi. Doğu Karadeniz'de terör örgütü PKK'ya yönelik başarılı operasyonlar gerçekleştiren güvenlik güçleri, yayladaki vatandaşları 'erzak ve yaşam malzemesi yaylalarda bırakmamaları' konusunda uyardı. 9 Ekim 2018 Salı gününün öne çıkan haberlerini derledik.

Yeni Şafak
21:51 - 9/10/2018 Salı
Güncelleme: 21:55 - 9/10/2018 Salı
Yeni Şafak
9 Ekim gün sonu
9 Ekim gün sonu


Bahçeli: İttifakta siyasi kombin yapabiliriz

Dün ilk adımı atılan AK Parti ile MHP arasındaki ittifak görüşmelerine ilişkin MHP lider Bahçeli'den yeni bir öneri geldi. Bahçeli, "İttifakta siyasi kombin modelini hayata geçirebiliriz. Yasal zemin olmadığından konuşarak siyasi kombin yapabiliriz" ifadelerini kullandı.

Güvenlik kaynakları: Konsolosluğu net gören 2 kamera var

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ortadan kaybolmasıyla ilgili güvenlik kaynaklarından yeni açıklama geldi. Konsolosluğu net gören 2 kamera olduğunun vurgulandığı açıklamada, "Kamera kayıtlarında Kaşıkçı'nın çıkış görüntüsü bulunamadı" ifadesine yer verildi.


PÖH'ler Karadeniz'de teröristlerin izini sürüyor

Doğu Karadeniz'de son dönemde bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik başarılı operasyonlar gerçekleştiren güvenlik güçleri, bölgedeki operasyonlarını ve arama-tarama faaliyetlerini sıklaştırdı. Güvenlik güçleri, yaylalardaki vatandaşları da tek tek uyararak, 'teröristlerin yararlanabileceği erzak ve yaşam malzemesi bırakılmaması' konusunda destek istiyor.


Trump'tan 'Kaşıkçı' açıklaması: Suudi yetkililerle konuşacağım

ABD Başkanı Trump, kaybolan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı hakkında yeni bir açıklama yaptı. Trump, "Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ilgili hiçbir şey bilmiyorum. Şimdiye kadar Suudi yetkililerle Kaşıkçı hakkında konuşmadım ama konuşacağım" ifadelerini kullandı.

Safiye İnci'nin cezası belli oldu

Anıtkabir’de Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret ettiği video görüntüsü sonrası hakkında dava açılan Safiye İnci’ye 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Mahkeme, hükümle birlikte İnce'nin tahliyesine karar verdi.


Kaşıkçı olayının düğüm noktası: Konsolosun evi

Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul'daki başkonsolosluk binasına girdikten sonra bir daha çıkamamasının ardından gözlerin çevrildiği ilk isimlerden biri Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosu Muhammed al Otaibi oldu. Otaibi'nin olay günü hem konsolosluktaki hem de resmi konutundaki Türk çalışanlara izin verdiği ortaya çıktı. MİT ve Emniyet'in takibindeki siyah renkli camları filmli olan arabanın da konsolosluktan çıkıp Otaibi'nin konutuna gittiği ve yaklaşık 3-4 saat burada kaldığı öğrenildi.


Akar'dan Münbiç açıklaması

Milli Savunma Bakanı Akar, ABD ile ortak eğitimlerin bugün itibariyle başladığını açıklayarak, "Eğitimlerin tamamlanmasını müteakip, Münbiç'te müşterek birleşik devriye faaliyetleri başlayacaktır" dedi. Akar ayrıca, Münbiç'te terör örgütünün açtığı çukurlarla ilgili olarak "Uyarılarımızı ABD makamlarına yaptık, ayrıca biz de kendi tedbirlerimizi aldık." şeklinde konuştu.


ABD'nin BM temsilcisi Nikki Haley istifa etti

ABD'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Nikki Haley istifa etti. Yıl sonunda BM’deki görevinden ayrılacak olan Haley, BM Güvenlik Kurulu'nda İsrail işgalinin temsilciğini üstlenmişti.


KOSGEB'de borç erteleme üç ay daha uzatıldı

Finansman Destek Programı'nı hayata geçiren Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, geri ödemeli destek alan işletmelerin 30 Haziran'a kadar ertelenen KOSGEB borçlarını 3 ay daha uzattı. Cari açığı azaltmak için, Proje Bazlı Teşvik Programı vasıtasıyla yüksek katma değerli stratejik üretimi desteklediklerini vurgulayan Sanayi Bakanı Varank, teşvik kapsamındaki yeni ve büyük ölçekli yatırımlarla üretim maliyetlerini düşürerek, enflasyonla mücadeleye katkı sağlayacaklarını ifade etti.


Kaşıkçı olayının olağan şüphelileri: Selman, Sisi ve Al Maktum

Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul'daki başkonsolosluk binasında kaybolmasının ardından ortaya çıkan gelişmeler olayın uluslararası boyutunu da gözler önüne seriyor. HZSK-1 ve HZSK-2 uçaklarının kıtalar arası uçabilecek özelliklere sahip olmalarına rağmen birisinin Mısır'a diğerinin ise Dubai'ye gitmesi ve ardından Riyad'a dönmesi, Kaşıkçı olayında Mısır'ın yönetimini darbeyle ele geçiren Sisi, Dubai Şeyhi Maktum ve Suudi Arabistan Prensi Selman'ın izlerini taşıyor.


Cumhurbaşkanı Erdoğan: Afrika'da ortak olalım

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye-Macaristan İş Formu'nda hitap etti. Macaristan'ı ticaret üssü ve en önemli geçiş noktalarından biri olarak gördüğünü söyleyen Erdoğan, "Türkiye-Macaristan iş birliği ile Afrika’da ortak yatırımlara girelim. Afrika’nın beklentileri çok" dedi.


2 bin 200 yıllık tarih otların arasından çıktı

Antalya'da yaklaşık 7 yıl önce define avcılarının sözlerinden yola çıkarak dağlık bölgede çalışma başlatan Kepez Belediyesi, dikenlerin ve yabani bitkilerin altında kalmış 2 bin 200 yıllık tarihi bir kentin kalıntılarını ortaya çıkardı. Geniş bir alana yayılan evler, hamamlar, kiliseler, mezarlar, zeytinyağı işlikleri ile Arete Kulesi'nin yer aldığı zeytinyağı üretim köyü Lyrboton Kome Antik Kenti'ne ulaşıldı.


Hakem Ümit Öztürk konuştu: Pepe beni tebrik etti

Atiker Konyaspor-Beşiktaş maçını yöneten hakem Ümit Öztürk, maç sonrası yaptığı açıklamada Pepe'nin kendisini tebrik ettiğini söyledi.


Boyu uzun diye evden kovuldu

Erzurum’da yaşayan akromegali hastası Serap Demir, boyunun 2 metre olmasından dolayı üvey babası tarafından evden kovuldu. Hastanede barınan Demir, yetkililerden yardım istiyor.

Üzerine ağaç düştü, kopan bacağı bulunamadı

Ordu'nun Aybastı ilçesinde, kestiği ağacın altında kalan bir kişinin bacağı koptu. Kopan bacak, arama çalışmalarına rağmen bulunamadı.

Yeşilçam'ın unutulmayan 10 repliği: Hazır mıyız kuzum?

“Nayır nolamaaaz, nen var kuzum?, durdurun uçağı iniyoruz, Şakir’e çay yok” ve daha nicesi Yeşilçam’ın hafızalara kazınan replikleri. Hatırası olan bu filmler Facebook’suz, Twitter’sız, Instagram’sız yıllarda en büyük eğlencemizdi. Yeşilçam’ın en unutulmayan 10 repliğini sizin için bir araya getirdik: “Hazır mıyız kuzum?"
#Yeni Şafak
#Gün Sonu
6 yıl önce