|

Kaşıkçı olayının olağan şüphelileri: Selman, Sisi ve Al Maktum

Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul'daki başkonsolosluk binasında kaybolmasının ardından ortaya çıkan gelişmeler olayın uluslararası boyutunu da gözler önüne seriyor. HZSK-1 ve HZSK-2 uçaklarının kıtalar arası uçabilecek özelliklere sahip olmalarına rağmen birisinin Mısır'a diğerinin ise Dubai'ye gitmesi ve ardından Riyad'a dönmesi, Kaşıkçı olayında Mısır'ın yönetimini darbeyle ele geçiren Sisi, Dubai Şeyhi Maktum ve Suudi Arabistan Prensi Selman'ın izlerini taşıyor.

Sertaç Aksan
09:00 - 9/10/2018 Salı
Güncelleme: 23:26 - 9/10/2018 Salı
Yeni Şafak
Gazeteci Kaşıkçı'nın ortadan kaybolması sürecinde Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin de olaya bir şekilde dahil olduğu ortaya çıktı.
Gazeteci Kaşıkçı'nın ortadan kaybolması sürecinde Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin de olaya bir şekilde dahil olduğu ortaya çıktı.

İstanbul Levent'te bulunan Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na girdikten sonra ortadan kaybolan gazeteci Cemak Kaşıkçı olayına ilişkin detaylar netleşmeye devam ediyor.

Türk güvenlik güçlerinin kıskacı her geçen gün daha da daralttığı olayda, Suudi Arabistan'dan gelen ve toplam 15 yolcu, 7 mürettebatın yer aldığı 2 Gulfstream IV uçağının rotası olayın uluslararası boyutunu da gözler önüne seriyor.

Gece yarısı piste teker koydu

  • İstanbul'a gelen ve içinde Kaşıkçı olayının faillerinin yer aldığına inanılan uçaklardan birisi 2 Ekim'de sabaha karşı Atatürk Havalimanı pistine teker koyarken, diğer uçak da aynı gün akşamında saat 17 sularında İstanbul'a indi.

1 saat sonra Mısır'a uçtu

Kaşıkçı'nın içeride kaybolduğu gün İstanbul'a gelen HZSK 1 kuyruk numaralı uçak aynı gün saat 18.30'da pist başı yaptı ve Suudi Arabistan'a dönmek yerine öncelikle Mısır'ın başkenti Kahire'ye indi.

Mısır'ın başında bulunan Darbeci Sisi'nin Türkiye aleyhinde attığı adımlar ve kurduğu ittifakların yanı sıra Prens Selman ile Darbeci Sisi'nin yakınlığı düşünüldüğünde Kaşıkçı olayının uluslararası ayaklarından birisi daha net bir şekilde ortaya çıkmış oluyor.

Diğer uçak gece yarısı Dubai'ye uçtu

İstanbul'a inen uçaklardan bir diğeri olan HZSK 2 kuyruk numaralı özel jetin ise, Kaşıkçı'nın kaybolduğu günün gece yarısında İstanbul'dan ayrıldığı ve tıpkı diğer uçak gibi doğrudan Suudi Arabistan'a gitmek yerine Birleşik Arap Emirliklerinin başkenti Dubai'ye gittiğini öğrenildi.

  • Hatırlanacağı üzere Suudi Arabistan, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri, Katar'ın tüm dünyayla ilişkisini kesmeye çalışmış, Türkiye bu süreçte Katar'ın yanında yer alarak diğer ülkelerin planını bozmuştu.

Her iki uçak da daha sonra Riyad'a uçtu ve operasyonun 'hava ayağı' böylece tamamlandı.

5 yıldızlı otelde konaklamışlar

Öte yandan, Türkiye'ye özel jetle gelen ilk ekibin başkonsolosluk binasına çok yakın olan 5 yıldızlı iki farklı otelde konakladığı da ortaya çıkan bilgiler arasında.

Buna göre ekip üyeleri , dikkat çekmemek için kendi aralarında iki farklı grup oluşturdular ve Konsolosluk civarındaki iki ayrı otele yerleştiler.

#Cemal Kaşıkçı
#Suudi Arabistan
#Mısır
#BAE
6 yıl önce