|

9 polise yeniden yakalama

Dink cinayetine ilişkin 25 kamu görevlisi hakkında hazırlanan iddianamede daha önce serbest bırakılan 9 polis için tekrar yakalama emri çıkarılması talep edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/10/2015 Perşembe
Güncelleme: 00:49 - 22/10/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink suikastine ilişkin, açılan ana dava haricinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. Çoğu kamu görevlisi 25 şüpheliye yönelik hazırladığı iddianameyi, onaylaması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Oğuz Yöntem'e gönderen soruşturma savcısı Gökalp Kökçü, UYAP sisteminde, Hrant Dink cinayeti ana davasına bakan İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilme seçeneğinin olmadığını fark edince bu iddianamenin kendisine iade edilmesini istedi.



SAMAST'LA BİRLİKTE YARGILANACAKLAR


İade edilen iddianame, İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesi talebi eklenerek dün tekrar İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı onayına sunuldu. Başsavcılık onay verirse dosya, İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilecek. Dava kabul edildiği takdirde de 25 kamu görevlisi, cinayetin tetikçisi Ogün Samast ile diğer sanıklar Yasin Hayal ve Erhan Tuncel'le birlikte yargılanacak.



AKYÜREK DE VAR


İddianamede, bir süre önce haklarında gözaltı kararı alınan, eski Trabzon İstihbarat Şube Müdürü Faruk Sarı, eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı C-2 Büro Amiri Yılmaz Angın, eski İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdür Yardımcısı Osman Gülbel ile polis memurları Mehmet Ayhan ve Onur Karakaya ile aynı soruşturmada daha önce “kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi'' suçundan tutuklanan eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, eski Cizre Emniyet Müdürü Ercan Demir, polis amiri Özkan Mumcu ve polis memuru Muhittin Zenit'le ilgili yeniden yakalama emri çıkarılması da talep edildi. Savcı, "suçun vasfı ve delil durumu"nu gözeterek bu talepte bulunduğunu belirtti.


#Agos Gazetesi
#Hrant Dink suikasti
#Trabzon
9 yıl önce