|

AB Bakanı Bozkır Brüksel’e gidiyor

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, 11. Türkiye-AB Hükümetlerarası Katılım Konferansı'na katılmak üzere yarın Brüksel'e gidecek.

Yeni Şafak
11:05 - 13/12/2015 Pazar
Güncelleme: 11:09 - 13/12/2015 Pazar
IHA

Avrupa Birliği Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 14 Aralık'ta Brüksel'e gidecek olan Bakan Bozkır'ın ziyareti çerçevesinde 17 nolu ekonomik ve parasal politika faslının müzakerelere açılacağı ve 11. Türkiye-AB Hükümetlerarası Katılım Konferansı'na katılacağı belirtildi. İşler, büyüme, yatırım ve rekabetçilikten sorumlu AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Jyrki Katainen ve rekabetten sorumlu AB Komiseri Margrethe Vestager ile ayrı ayrı görüşmelerde bulunacak olan Bakan Bozkır'ın ayrıca Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte AB dönem başkanı Hollanda'nın Dışişleri Bakanı Bert Koenders'in ev sahipliğinde düzenlenecek çalışma yemeğine katılacağı kaydedildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:



“AB Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır'ın Brüksel temaslarında 29 Kasım 2015 tarihinde Brüksel'de gerçekleştirilen Türkiye-AB Zirvesi'nin sonuçları ışığında AB'ye katılım müzakerelerimizde son durum ve Türkiye-AB ilişkileri tüm boyutlarıyla ele alınacaktır."

#Avrupa Birliği Bakanı
#Volkan Bozkır
#Brüksel
#Avrupa Birliği Bakanlığı
#Türkiye-AB Hükümetlerarası Katılım Konferansı
8 yıl önce