|

"AB, Güney Kıbrıs'ın esiri"

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Avrupa Komisyonunun Türkiye Raporu'na ilişkin bakanlıkta basın toplantısı düzenliyor. Avrupa Birliği'nin Güney Kıbrıs'ın esiri olduğunu söyleyen Çelik, AB raporunu ise "Pazarlığın ürünü bir rapor" ifadeleri ile eleştirdi.

Yeni Şafak
10:46 - 18/04/2018 Çarşamba
Güncelleme: 11:03 - 18/04/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
AB Bakanı  Ömer Çelik
AB Bakanı Ömer Çelik

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Avrupa Komisyonunun Türkiye Raporu'na ilişkin bakanlıkta basın toplantısı düzenliyor. Çelik'in açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Türkiye, AB yaklaşımlarından uzaklaşmakla itham ediliyor, ancak pek çok yaklaşımda da ilerleme kaydettiği söyleniyor. Bu söylem, siyasi bir söylemdir. Türkiye, bütün bu yaklaşımlara rağmen, kararlılığını sürdürüyor.

Kıbrıs konusunda ise ilkesizlik devam ediyor. Koskoca AB, Güney Kıbrıs'ın esiri olmuş durumdadır. Mahalle dayanışması dediğim, AB'nin kendi değerleriyle çelişen bir tutumdur.

Pazarlığın ürünü bir rapor

Bu raporlar yapısı gereği eleştireldir. Biz eleştiriden korkmuyoruz. Birileri oturup çalışmışsa müspet ve gelecek perspektif sunarsa biz bunu kabul ederiz. Demokraside eleştiri bir hak ve fırsattır. Burada biz olumlu bir ajanda içeren gelecek perspektifi sunan bir belge görüyoruz. Pazarlığın ürünü bir rapor.



Siyasi bir yaklaşım


Türkiye’nin aday olma konusu bir tarafa bırakılamaz. Adil ve ilkeli bir yaklaşım yok. Türkiye’yi evrensel değerlerden uzaklaşmakla itham ediyor. AB değerlerinden uzaklaşma sözü siyasi bir yaklaşımdır.


#Ömer Çelik
#AB
6 yıl önce