|

Abdestimi alarak Meclise geldim

Eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman, FETÖ’nün 15 Temmuz 2016 yılındaki darbe girişiminde Meclisi açmaya nasıl karar verdiğini, o gece Mecliste neler yaşandığını anlattı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/07/2018 Cumartesi
Güncelleme: 00:37 - 14/07/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
İsmail Kahraman
İsmail Kahraman

15 Temmuz’un, Türk siyasi tarihinde karanlık bir gece olarak yerini aldığını vurgulayan Kahraman, “O akşam TBMM Başkanlığı Konutundaydım. Televizyonlarda görüntüyü görmeden önce bir uçak geçti. Çok alçaktan uçuyordu, neredeyse çatıya değecekti, müthiş bir ses çıkarıyordu. Bunun üzerine televizyona baktım, tankların İstanbul’da köprüye gittiğini gödüm. Bir darbe ile karşı karşıya kaldığımızı anladım” diye konuştu. Kahraman, o geceyi şöyle anlattı: “Kaptanlar gemilerini terk etmez ama gemileri ilk önce fareler terk eder. ‘Ben bir kaptanım, milli hakimiyetin temsil edildiği Meclisin başkanı olarak bir emanete sahibim, bunun gereğini yerine getirmem gerekir’ dedim; 15 Temmuz’da abdestimi alarak Meclise geldim”

MECLİSTE ÇOK SAYIDA KİŞİ ŞEHİT OLABİLİRDİ

İsmail Kahraman, o gece Meclis’e üç bomba atıldığını ifade ederek, “Başbakanın odasının oraya atılan bomba 20 metre ileriye, TBMM Genel Kurul Salonu’na atılsaydı, milletvekillerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi şehit olabilirdi” ifadesini kullandı.

  • Otelde müzik susacak
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, 15 Temmuz 2016 gecesi suikast girişiminde bulunulan Marmaris’teki otelde, şehit olan polislerin hatırası da göz önüne alınarak, hain darbe girişiminin yıl dönümü gecesinde müziği susturma kararı alındı. Otelin genel müdür yardımcısı Cihan Baykara, konum ve pozisyon ayrımı yapılmadan 15 Temmuz günü bütün çalışanların ve yöneticilerin Türk bayraklı tişört giyeceğini söyledi. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 15 Temmuz’da otelin çalışanlarının birlik ve beraberlik görüntüsü vereceğini belirten Baykara, “Şehitlerimize saygı için sessizlik ortamı sağlanmış olacak” dedi.

#İsmail Kahraman
#15 Temmuz
6 yıl önce