|

Abdülhamid sevgisine kimse engel olamaz

II. Abdülhamid’in torunu Şehzade Orhan Osmanoğlu, son günlerde sultana yönelik eleştirilerin fazlasıyla arttığını belirterek, “İnsanların dedemize olan sevgisine hiçbir köşe yazarı ya da gazete engel olamayacaktır” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 24/09/2016 Cumartesi
Güncelleme: 21:08 - 23/09/2016 Cuma
Yeni Şafak

Sultan II. Abdülhamid Han'ın 174'üncü doğum yıldönümü için Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen organizasyona katılan Abdülhamid'in torunu Şehzade Orhan Osmanoğlu Yeni Şafak'a konuştu. “1974 yılından beri dedemin doğum günü ilk kez böyle görkemli bir şekilde kutlanıyor” diyen Osmanoğlu, “Sürgün yıllarının bitmesiyle birlikten onlarca hükümet geldi. Ancak hiçbiri dedeme şuan ki gibi sahip çıkmadı” şeklinde konuştu.



SALDIRILAR DEVAM EDİYOR


Osmanoğlu şunları aktardı: “Dedemin ölümünün üzerinden yüz sene geçmesine rağmen hala hakkında köşe yazarlarından ya da belli gazetelerden aleyhine yazılar yayımlanabiliyor. Biz onları ve yazdıklarını muhatap bile almıyoruz. Özellikle son yirmi gün içerisinde fazlasıyla saldırıya geçildi. İnsanların dedemize olan sevgisine hiçbir yazı ya da gazete engel olamayacaktır.”



GÜNYÜZÜNE ÇIKARILMAMIŞ BİNLERCE ESER VAR


Hanedan üyeleri olarak dedelerini her alan faaliyet yürüterek anlattıklarını söyleyen Osmanoğlu, “Devlet hazinesinde muazzam bir II. Abdülhamid arşivi var. O arşivde gün yüzüne çıkarılmamış binlerce eser var” ifadelerinde bulundu.


Marmaray'ın isminin Abdülhamid olması gerektiğini belirten Osmanoğlu, “Marmaray projesi yüz yıl önce dedem tarafından çizilmiş ve hazırlanmış. Ancak maddi yetersizliklerden hayata geçirilemedi. Günümüzde bu proje hayat buldu. Biz proje isminin II. Abdülhamid olmasını istiyoruz” dedi.



Edebiyatın değil edepsizlerin düşmanıydı


TBMM Milli Saraylar tarafından düzenlenen “Doğumunun 174. Yılında Sultan II. Abdülhamid ve Dönemi Uluslararası Sempozyumu”nda, “Tarih Yazıcılığı, Edebiyat ve Seyahat” konulu oturumda konuşan Beşir Ayvazoğlu, II. Abdülhamid'in “Beni edebiyat düşmanı sanır ve öyle gösterirlerdi. Hayır, ben edebiyatın değil, edepsizliğin, edebiyatçıların değil, edepsizlerin düşmanı idim” sözünü hatırlatarak, “Meşrutiyetten sonra Abdülhamit hakkında yazılan hiçbir şeyde onun yaptığı olumlu bir şey vurgulanmamış, hepsi gizlenmiştir” diye konuştu. Sempozyum, bugün sona erecek.


#II. Abdülhamid
#Orhan Osmanoğlu
8 yıl önce