|

Abdullah Gül’ün baba acısı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün babası Ahmet Hamdi Gül tedavi gördüğü hastanede 91 yaşında hayatını kaybetti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/05/2017 Pazartesi
Güncelleme: 04:43 - 8/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Abdullah Gül’ün babası Ahmet Hamdi Gül hayatını kaybetti.
Abdullah Gül’ün babası Ahmet Hamdi Gül hayatını kaybetti.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün babası Ahmet Hamdi Gül vefat etti. Önceki gece bilinç bulanıklığı, solunum sıkıntısı ve kusma şikayetiyle ambulansla hastaneye kaldırılan Ahmet Hamdi Gül, ‘septik şok’ tanısı konularak yoğum bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Gül, yapılan tüm tıbbi müdahalelere rağmen dün saat 18.40’ta hayatını kaybetti.

TEDAVİ GÖRÜYORDU

Ahmet Hamdi Gül, yaşlılığa bağlı rahatsızlığı nedeniyle evinde bir sağlık ekibinin kontrolünde tedavi görüyordu. Gül'ün naaşının bugün öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği belirtildi.

GÜL KAYSERİ’DEYDİ

Cumhurbaşkanı Gül babasının durumu ağırlaşınca cuma günü THY’nin tarifeli uçağı ile Kayseri’ye gitmişti. Gül gazetecilere “Rahatsızlığı nedeniyle evde tedavi gören gören babamızı ziyarete geldim” ifadelerini kullanmıştı.

Kayseri’de Cumhuriyet’in ilk yıllarında kurulan ve Türkiye’nin ilk milli uçaklarını imal eden Hava İkmal Bakım Merkezi’nde yıllarca tornacı ustası olarak çalıştıktan sonra emekli olan Ahmet Hamdi Gül, Organize Sanayi Bölgesinde kendi iş yerini açmıştı.

ÇALIŞMAK İBADETTİR

İlerleyen yaşına rağmen düzenli olarak iş yerine giden Ahmet Hamdi Gül,” Çalışmak ibadettir. 1941 yılından bu yana çalışırım. Bilgi, deneyimlerinin hepsini gençlere aktarıyorum. Onlar, özellikle yeni makinaları bizden daha iyi kullanıyor. Zira, büyük bölümü digital ve teknolojinin en son ürünü...” ifadelerini kullanmıştı. Adeviye Gül ile evli olan Ahmet Hamdi Gül, 3 çocuk babasıydı.


  • Gül’e taziye telefonu
  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül’ü telefonla arayarak taziyelerini iletti. Vefat haberinden müteessir olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın merhuma Allah’tan rahmet dilediği kaydedildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın cenaze namazına da iştirak edeceği öğrenildi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın twitter hesabından başsağlığı dilerken Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da taziye mesajı yayınladı.
Cami Kebir’den uğurlanacak

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, merhum Gül’ün Melikgazi ilçesi Kızılırmak Caddesi’ndeki evine giderek Abdullah Gül’e taziyede bulundu. Kamçı ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada “ Merhum yarın (bugün) öğle namazına müteakip Cami Kebir’de kılınacak cenaze namazından sonra defin işlemi gerçekleştirilecek” dedi.

#​Abdullah Gül
#Ahmet Hamdi Gül
#Kayseri
7 yıl önce