|

Abilerden etkilenmiş

FETÖ'nün kumpasçı savcısı Ferhat Sarıkaya’nın ihraç edildikten sonra örgüt abilerinin kendisine maddi yardımda bulunmasından çok etkilendiği belirtildi.

Osman Özgan
04:00 - 14/11/2018 Çarşamba
Güncelleme: 02:41 - 14/11/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Ferhat Sarıkaya
Ferhat Sarıkaya

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından ihraç edildikten sonra gözaltına alınarak tutuklanan eski savcı Ferhat Sarıkaya hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

15 YIL İSTENİYOR

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Sarıkaya hakkında FETÖ üyesi olmak suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Savcı Murat Özcan'ın hazırladığı iddianamede, HSK müfettişinin hazırladığı rapora yer verildi.

AMAÇ GÖZDAĞI

Raporda, Sarıkaya'nın Van Cumhuriyet Savcısı iken hazırladığı Şemdinli iddianamesiyle ilgili kısımlar dikkat çekti. Rapora göre, Sarıkaya örgütün talimatıyla Şemdinli'deki basit bir olayı büyüterek dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Yaşar Büyükanıt'ı soruşturmaya dahil etti. Sarıkaya'nın yürüttüğü soruşturmayla TSK'nın terörle mücadeledeki azim ve kararlığını kırarak komuta kademesine gözdağı vermek amaçlandığı vurgulandı.

İHRAÇ EDİLİNCE ÖRGÜT BAKTI

FETÖ'den yargılanan eski savcılar Ali Akın ile Mesut Kundakçı'nın ByLock'tan Ferhat Sarıkaya ile ilgili yaptığı yazışmalar da iddianameye girdi. Yazışma içeriklerinde, FETÖ üyesi savcılar, Sarıkaya'nın 2006 yılında ihraç edildikten sonra örgüt abilerinin kendisine maddi yardımda bulunmasından çok etkilendiğinden bahsediyor. Yazışmada Sarıkaya için "Abilerin civanmertliğini görünce çok etkilenmiş" ifadeleri yer aldı.

#Ferhat Sarıkaya
#FETÖ
5 yıl önce