|

Açık cezaevindeki infaz misafirhanede tamamlanabilecek

Açık cezaevlerinde bulunan hükümlüler için yeni infaz modeli geliyor. İyi halle açığa çıkan hükümlüler, cezaevi dışında başka bir kamu kurumunda çalışıp, o kurumun tesislerinde konaklayarak cezalarını tamamlayabilecek. Hükümlüler, bu kapsamda sosyal sorumluluk üstlenerek fidan dikimi, ağaç bakımı ve orman yangınları ile mücadele gibi kamusal faaliyetlere, afetle mücadele gibi toplumsal konulara destek olabilecek.

Abdullah Sarica
00:00 - 13/11/2021 Cumartesi
Güncelleme: 00:43 - 13/11/2021 Cumartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

‘Yargı Reformu’ kapsamında çıkarılan yargı paketleri ve ‘İnsan Hakları Eylem Planı’ doğrultusunda hedeflenen faaliyetler çerçevesinde hazırlanan İnfaz yönetmeliği değişikliği Resmi Gazete’de yayımlandı. Değişikliğe göre açık cezaevinde bulunanlar için yeni bir infaz modeli getiriliyor. İyi halliliği ile açığa ayrılmayı hak etmiş hükümlüler, cezaevi dışında başka bir kamu kurumunda da çalışabilecek. Hükümlü, iş bitimi cezaevine dönmeyecek, çalıştığı kurumun tesislerinde barındırılarak cezalarını tamamlayabilecek.

AFETLE MÜCADELEYE DESTEK

Bu sayede hükümlülerin iyileştirilmelerine, yeniden topluma kazandırılmalarına ve meslek edindirilmelerine yönelik çalışmalara yeni bir ivme kazandırılacak. Hükümlüler, bu kapsamda sosyal sorumluluk üstlenerek fidan dikimi, ağaç bakımı ve orman yangınları ile mücadele gibi çeşitli kamusal faaliyetlere, afetle mücadele gibi toplumsal konulara da destek olabilecekler.

DETAYLI ARAMA GELDİ

Halen hükümlü ve tutuklulara ilk kabulde şüphe üzerine yapılan ayrıntılı aramalar, yönetmelik gereği “çıplak arama” olarak isimlendiriliyordu. Bu işlemler “detaylı arama” başlığı altında yeniden düzenlendi. Bütün işlemlerin tutanak altına alınacağı belirtilerek bu konuda keyfi uygulamalara izin verilmeyeceği mesajı verilmiş oldu. Yönetmeliğin, arama ve sayımlarda insan onuru ve haysiyetine saygı ile utanma duygusunun ihlal edilmemesinin esas olduğunu vurguladığı belirtildi.

#Yargı Reformu
#İnsan Hakları Eylem Planı’
#Resmi Gazete’
2 yıl önce