
Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi bünyesinde yeni bir yapılanmaya gidiliyor. 81 ilde Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezleri (GAMER) devreye girecek
İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi bünyesinde yeni bir yapılanmaya gidiyor. Hem merkezde hem 81 ilde “Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezileri (GAMER) devreye girecek. Bu merkez 7 gün 24 saat esaslarına göre hizmet verecek. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 81 il valiliği ve ilgili kurumlara gönderdiği genelgede, bir ay içinde tüm merkezlerin devreye sokulmasını istedi.
GAMER'lerin başında, illerde vali yardımcısı başkanlığında ilgili kurum temsilcilerinin yanı sıra valinin uygun gördüğü sivil toplum kuruluşu, özel sektör ile diğer temsilcileri bulunacak. İki ay içinde GSM, uydu ve telsiz bileşenleri ile emniyet, jandarma ve sahil güvenlik bölgelerindeki JEMUS, SAHMUS, OGS, HGS, EDS gibi bilgi, veri ve görüntü sistemleri entegre edilerek edilecek.
Kamu binaları, havaalanları, liman, lojistik alanlar, sanayi bölgeleri, alışveriş merkezleri, enerji tesisleri, benzin istasyonları, spor kompleksleri, stadyumlar, yolcu ve yük terminalleri, gar, kültür ve kongre merkezleri, ticari kompleksler, otel, pansiyon ve öğrenci yurdu gibi insanların yoğun olarak kullandığı risk oluşturan mekanlardan kesintisiz ve güvenilir bir görüntü sağlanacak. Böylece tek merkezden yönetilen bilgi ve iletişim alt yapısı oluşturulacak. Bütün verilere 7 gün 24 saat süreyle ulaşılabilecek. GAMER'ler, ihtiyaç halinde valilerin uygun gördüğü ilçelerde de kurulabilecek.







