|

Açılım dosyaları raftan iniyor

Toplumun farklı kesimlerine yönelik atılan adımlar 64. Hükümet döneminde hız kazanacak. Alevi ve Roman dosyaları raftan inecek. Cemevlerinin elektrik, su ve arsa gibi ihtiyaçlarının karşılanması için ilgili kanunlarda değişiklik yapılacak. Romanların istihdam, iskan ve eğitim sorunları çözülecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/11/2015 Salı
Güncelleme: 02:02 - 10/11/2015 Salı
Yeni Şafak

7 Haziran seçimlerinden sonra yavaşlayan açılımlar 64. Hükümet'in kurulmasıyla birlikte tek tek hayata geçirilecek. Hükümet kurulur kurulmaz Alevi ve Roman dosyaları raftan inecek. Çalışmalar AK Parti'de yeni kurulan İnsan Hakları Başkanlığı tarafından yürütülüyor. Alevi ve Roman açılımlarına paralel olarak Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'nde de yeni adımlar atılacak.


Şimdiden Alevi çalıştaylarının raporları incelemeye alındı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün koordinesinde, 2010 yılından itibaren yapılan Alevi çalıştaylarının raporları raftan indirildi. Bu kapsamda, geleneksel irfan merkezleri ve cemevlerine hukuki statü tanınacak. Bu merkezlerin ve cemevlerinin elektrik, su, arsa gibi ihtiyaçlarının karşılanması için Belediye Kanunu, İmar Kanunu ve Elektrik Piyasası Kanunu'nda değişiklikler yapılacak.



KÖYLERE KADAR GİDİLECEK


Üniversitelerde araştırma ve uygulama merkezleri oluşturulacak. Eğitim sisteminde sağlıklı bilgilendirme için adımlar atılacak. Alevi kanaat önderleri ile diyalog içinde olunarak, sıkıntılar birinci elden hükümete iletilecek. Köylerde yaşayan Alevi vatandaşlar dahil, toplumun farklı kesimlerine ulaşılarak beklentileri değerlendirmeye alınacak. Alevi kesimin bazı temsilcileri ve eski Alevi kökenli milletvekilleriyle de çalışma yapılacak.



Alevilerin yanı sıra Romanların istihdam, iskan ve eğitim sorunları bir bir çözülecek. Romanların ev sahibi olabilmesi için çalışmalar hızlanacak. Derneklerle ilgili kanunlarda gerekli düzenlemeler yapılacak.



YENİ ADIMLAR YOLDA


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, “Önümüzdeki dönem tartışma değil, sonuç alma dönemi” dediği Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'nde yeni adımlar atılacak. AK Parti'de yeni kurulan İnsan Hakları Başkanlığı bu konularda çalışma yürütüyor. Kürt kökenli vatandaşlara yönelik adımların yanı sıra Doğu ve Güneydoğu'daki yatırımlar da kesintiye uğramayacak ve hızlanacak. Bu kapsamda Silvan ve Ilısu Barajları tamamlanacak.


#alevi açılımı
#7 Haziran seçimleri
#Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan
#64. Hükümet
#Alevi
8 yıl önce