|

Adada sır görüşme

Fetullah Gülen ve Kasım Gülek’in ilişkisine ait yeni bir gelişme ortaya çıktı. Gülen’in eski sağ kolu Nurettin Veren, Alaattin Kaya’nın Gülen ve kendisini Gülek’in Sedef Adası’ndaki villasına götürdüğünü ve orada sır bir görüşme yapıldığını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/10/2015 Cuma
Güncelleme: 22:53 - 22/10/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Yeni Şafak'ın gündeme getirdiği Fetullah Gülen ve mason Kasım Gülek'in ilişkisine ait önemli bir gelişme ortaya çıktı. Gülen'in uzun yıllar yanında olan Nurettin Veren paralel yapıya yöneli bir operasyon kapsamında verdiği ifadesinde, Zaman Gazetesi'nin eski sahibi Alaattin Kaya'nın 1980'li yıllarda Gülen ve kendisini Kasım Gülek'in Sedef Adası'ndaki villasına götürdüğünü anlattı. Veren, Zaman Gazetesi'nin eski sahibi ve örgütün İsrail ve Vatikan'la ilişkilerinde kritik noktada bulunan Alaattin Kaya'nın Fetullah Gülen ve kendisini Kasım Gülek'in Sedef Ada'sında bulunan villasına götürdüğünü söyledi.



İLK KEZ GİTMEMİŞ


Sedef Adası'nın herkesin ziyaret edebileceği bir ada olmadığını ifade eden Veren, “Bizim o gün gidip Kasım Gülek'i ziyaret etmemiz, Alaattin Kaya'nın götürmesi bir ilk değilmiş. Bunun eskilere dayanan bir birliktelikten kaynaklandığını ben bilemezdim” dedi.



VİLLA KAYA'YA GEÇTİ


Nurettin Veren ifadesinde, Alaattin Kaya'nın Sedef Adası'nda kaldığı villanın Kasım Gülek'ten temin edildiğini de öne sürdü.



#Nurettin Veren
#Fetullah Gülen
#Kasım Gülek
8 yıl önce