|

Adalet Bakanlığı’nda operasyon

Darbe soruşturmasında Adalet Bakanlığında görevli 45 personel gözaltına alındı. Operasyonun ikinci ayağında Ankara Adliyesi ve ilçe adliyelerinde görevli 126 personel gözaltına alındı. Şüpheliler arasında bilgi işlemciler de var.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/08/2016 Cumartesi
Güncelleme: 20:56 - 5/08/2016 Cuma
Yeni Şafak

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturması kapsamında Adalet Bakanlığında görevli 45 kişi gözaltına alındı. FETÖ'nün darbe girişimi sonrası Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Adalet Bakanlığı bünyesinde görev yapan 45 personeli örgüt üyesi oldukları gerekçesiyle gözaltına aldı.



126 MEMURA GÖZALTI


Öte yandan, aynı soruşturma kapsamında Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan 44 infaz koruma memurunun emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Adliyesine sevk edildiği öğrenildi. Soruşturma kapsamında Ankara ve ilçelerindeki adliyelerde çalışan 126 memur hakkında da gözaltı kararı çıkarıldı.



İLÇE ADLİYELERİ DE KAPSAMDA


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla polis, Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Ankara Adalet Sarayı ile Gölbaşı, Polatlı, Bala, Çubuk, Kalecik adliyeleri, iş ve ticaret mahkemelerinin bulunduğu Balgat'taki ek bina, icra daire ve mahkemelerinin bulunduğu Yenimahalle'deki ek bina ve Ankara Bölge İdare Mahkemesinde görev yapan 126 memur gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüpheliler arasında katipler ile bilgi işlem personellerinin de bulunduğu bildirildi. Aynı soruşturmada hamile bir şüphelinin ise gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.


#Darbe soruşturması
#Paralel Devlet Yapılanması
8 yıl önce