|

Adam olmadığını gösterdi

Başbakan Davutoğlu, Kılıçdaroğlu’nun Sema Ramazanoğlu’nu hedef alan sözlerine çok sert tepki gösterdi. Başbakan, ”Konuşmasından sonra onu adam sınıfından saymıyorum” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/04/2016 الأربعاء
Güncelleme: 07:57 - 6/04/2016 الأربعاء
Yeni Şafak

Başbakan Davutoğlu, Aile ve Sosyal Bakanı Ramazanoğlu'na uygunsuz sözler sarfeden Kılıçdaroğlu'na iki ayrı açıklamayla cevap verdi. Önce twitter hesabından bir açıklama yapan Başbakan, Finlandiya ziyareti öncesinde de gazetecilerin soruları üzererine konuya değindi. Başbakan özetle şunları kaydetti:



İKİ BÜYÜK HATA YAPTI


Bugün Kılıçdaroğlu iki büyük hata yaptı. Birincisi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımıza yönelik sarf ettiği bir siyasi parti liderini bırakın, ana muhalefet partisi liderini bırakın, herhangi bir insanın ağzına yakışmayacak sözler sarf etmiş olması. Bunun izah edilir açıklanır bir tarafı yoktur. Zaten bu konuda ben gerekli açıklamayı yaptım. İkinci hatası ise sözlerinde ısrar etmesidir. Eğer bir özür dilemiş olsaydı, daha önceki hatasını telafi etmiş olmazdı ama kendi hatasını fark edecek bir akla sahip olduğu ortaya çıkmış olurdu. Birinciyle edepsizlik, ikincisiyle akılsızlık yaptı.





MÜSVEDDE BİLE DEĞİL


Bugün ki konuşmasında bana 'Başbakan sorularıma adam gibi cevap versin' demişti. Şimdi ben buna diyorum ki, adam olana adam gibi cevap verilir. Bu konuşmasından sonra ben onu adam sınıfından da saymıyorum. Adam müsveddesi demeyi bile kendisine çok görüyorum. Ama esas burada bu tutum karşısında gerçekten kadın olarak insan olarak sahip çıkması gerekenler CHP'li kadınlardır hanımefendilerdir. CHP'ye oy vermiş bütün kadınlarımızı Kılıçdaroğlu'nun bu ifadesinden sonra bir kez daha bu soruyu kendilerine yöneltmeleri gerektiğini söylüyorum. Bu yapılan hakaret Aile ve Sosyal Politikalar Bakanmızı yapılan bir hakaret değildir bütün kadınlara yapılan bir hakarettir. Bu hakaret insanlık dışı bir tavırdır. Kınama ve lanetleme lafını hafif buluyorum, dediğim gibi adam olmadığını göstermiştir, insan olmadığını göstermiştir. Bu ifadeyle ve bu ifadeyle ısrar etmesi daha büyük bir hatadır. Umarız çıkar bu hanım efendiden özür diliyorum der, demezse milletin vicdanında mahkum olmuştur ve olacaktır.



KEMAL BEY'i SiLDi


Başbakan Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'na tepkisini Twitter'da da gösterdi. Davutoğlu, skandal ifadelerin ardından, Kılıçdaroğlu'nu Twitter'daki hesabından takip ettiği kişi listesinden çıkardı. Başbakan Davutoğlu, 7 Haziran seçimlerinden sonraki koalisyon görüşmeleri sürecinde Twitter'daki hesabından, Kılıçdaroğlu'nu takibe almıştı.



#Sema Ramazanoğlu
#Kılıçdaroğlu
#Başbakan Davutoğlu
#Aile ve Sosyal Bakanı Ramazanoğlu
٪d سنوات قبل