|

Adaylara 94 ruhunu anlatacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm isimlerin belirlenmesinin ardından AK Parti’nin bütün belediye başkan adaylarını İstanbul’da toplayarak büyükşehir belediye başkanı seçildiği 1994 ruhunu anlatacak, 14’ncü seçim zaferinin de ipuçlarını verecek.

Fazlı Şahan
04:00 - 5/01/2019 Cumartesi
Güncelleme: 01:45 - 5/01/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

31 Mart mahalli seçimleri için vitesi yükselten ve 4 şehirin adaylığını Cumhur İttifakı ortağı MHP’ye bırakan AK Parti, geri kalan 77 ilden Muğla ve Aydın hariç 75’inin adayını açıkladı. İlçe belediye başkan adaylarını da açıklamayı sürdüren AK Parti’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul ve Ankara ilçe adaylarından sonra bugün İzmir’in ilçe adaylarını açıklayacak. Türkiye geneli bütün belediye başkan adayları belirlendikten sonra Erdoğan, adaylarla İstanbul’da bir araya gelecek.

HEDEF MİLLETİ KAZANMAK

  • Erdoğan, adaylara kendisinin İstanbul Belediye Başkanı seçildiği dönemde tüm engellemelere rağmen milletin gönlünü nasıl kazandığını anlatacak. Bu ayın sonunda yapılması planlanan tören kapsamında Erdoğan, partisinin adaylarına seslenecek. Erdoğan’ın adaylara 27 Mart 1994 yılında İstanbul’da nasıl zafere ulaştıklarını anlatması bekleniyor. Erdoğan, belediye başkan adaylarına milletin gönlüne nasıl girileceğinin de mesajlarını verecek.

MANİFESTO AÇIKLANACAK

Partisinin ‘gönül belediyeciliği’ anlayışını da anlatacak olan Erdoğan, AK Parti’nin yerel seçim vizyonunu ortaya koyacak 10 maddelik manifestosunu burada açıklaması bekleniyor.

1396 ADAY KATILIYOR

  • AK Parti kaynakları program hakkında, “Cumhurbaşkanımız yeni dönem belediyeciliğinin ne olduğunu, nelere dikkat edilmesi gerektiği hususunu belediye başkanlarımıza ihtar edeceği bir toplantı yapacağız. 1396 belediye başkanımız gelecek. Hem de tanıtım yapacağız” bilgilerini paylaştı.
#AK Parti
#1396 aday
#Manifesto
#Recep Tayyip Erdoğan
5 yıl önce