|

Adresi Amerika

‘Cumhurbaşkanına hakaret’ davasında avukatının “Amerika’ya taşındı” dediği eski futbolcu Hakan Şükür, mahkemeye tam adresini bildirmediği için duruşma ertelendi

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/06/2016 Cuma
Güncelleme: 22:18 - 16/06/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Paralel örgüt lideri Fetullah Gülen'e yakınlığıyla bilinen Galatasaraylı eski futbolcu ve eski milletvekili Hakan Şükür'ün, sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşımda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanmasına başlandı. Bakırköy 28. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanık Hakan Şükür'ün avukatı Ali Onur Güncel ile müşteki Tayyip Erdoğan'ın avukatı Murat İlvan katıldı. Müşteki Erdoğan'ın avukatı İlvan, dosyadaki eksikliklerin giderilmesini talep etti. Şükür'ün avukatı Güncel ise müvekkilinin Amerika'ya taşındığını belirterek, “Esasında soruşturma aşamasındaki savunması ile yetinilmesi mümkündür. Mahkeme aksi kanatta ise Amerika'daki adresini müvekkil ile irtibata geçip dosyaya sunacağız” dedi.



'TAŞINMADIM' DEMİŞTİ


Hakim Meral İzgi, sanık Hakan Şükür'ün Amerika'ya taşındığının avukatlarınca bildirildiğinden savunmasının alınması için avukatına Amerika'daki adresinin bildirilmesi için bir sonraki celseye kadar süre verilmesine karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi. İddianamede, sanık Şükür'ün 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor. Şükür, ABD'ye dil kursu için gittiğini iddia etmiş, bu ülkeye yerleştiği iddialarını yalanlamıştı.



#Hakan Şükür
#Paralel örgüt
#Fetullah Gülen
8 yıl önce