|

Afrin şehitlerimiz ve yürek burkan hikayeleri

Afrin’i teröristlerden temizlemek için başlatılan Zeytin Dalı Harekatında şehit düşen askerlerimiz, yüreklerimizi dağladı. TSK’nın ÖSO'yla yürüttüğü harekatta 16 gün geride kalırken Afrin şehitlerinin haberleri Türkiye'yi yasa boğdu. İki haftada şehit olan asker sayısı 13 oldu. İşte Afrin şehitlerimiz, kahramanlıkları ve hikayeleri...

Yeni Şafak
12:00 - 4/02/2018 Pazar
Güncelleme: 12:01 - 4/02/2018 Pazar
Yeni Şafak
Zeytin Dalı Harekatında bugüne kadar 13 kahraman askerimiz şehit düştü.
Zeytin Dalı Harekatında bugüne kadar 13 kahraman askerimiz şehit düştü.

Türk Silahlı Kuvvetleri Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek için başlattığı Zeytin Dalı Harekâtından acı haberler geldi. Teröristlerin hain saldırılarında iki haftada şehit olan asker sayısı 13 oldu. Afrin şehitlerimizin isimleri ve kahramanlıkları ise milletimizin hafızasında yaşamaya devam edecek. İşte Afrin harekatında son durum ve Afrin şehitleri…

932 terörist etkisiz

Türk Silahlı Kuvvetleri Afrin bölgesinde, tarafından, hudutlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla, Suriye’nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere, 20 Ocak 2018 saat 17.00’den itibaren “Zeytin Dalı Harekâtı” başlattı.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, hudutlarda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla, Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş bölge halkını bu teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarmak üzere 20 Ocak saat 17.00'den itibaren "Zeytin Dalı Harekatı" kapsamında terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzisi olarak kullanılan 5 hedef imha edildi.

Harekata katılan uçaklar emniyetle üslerine dönerken, bölgeden elde edilen bilgilere göre 35 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi.

Harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 932 oldu.


Afrin’de 13 askerimiz şehit oldu

Terör örgütü mensupları ile girilen çatışmalarda Türk Silahlı Kuvvetlerinden bugüne kadar 13 kahraman askerimiz şehit oldu, 57 kahraman askerimiz ise yaralandı. Yaralıların askerlerimizin hayati tehlikesi bulunmuyor.

Afrin'de ilk şehit piyade üstçavuş Musa Özalkan

Zeytin Dalı Harekatı'nın ilk acı haberi ikinci gün geldi. Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan YPG ile çatışmada şehit düştü. Kilis'in Gülbaba köyünün güneydoğusunda PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü unsurları ile girilen çatışmada şehit düşen Özalkan'ın acı haberini alan Ankara'daki ailesi göz yaşlarına boğuldu. Tüm Türkiye'yi yasa boğan şehit Musa Özalkan, hikayesiyle de yürekleri dağladı.

2 yıllık evli olan 5 aylık da bir kız çocuğu bulunan şehit Astsubay Üstçavuş Musa, Şırnak, Gabar, Cudi, Kuzey Irak ve diğer birçok bölgede 9 ay boyunca operasyonlara katıldı. Özalkan'ın göreve gitmeden önce arkadaşlarına söylediği vasiyeti ise Telafer’deki Türkmen çocuklar için okul yaptırılması oldu.

Şehit Üsteğmen Oğuz Kağan Usta'nın adı okulda yaşayacak

Afrin'e yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı'nın 4'üncü gününde bir şehit haberi daha geldi. Kilis'in Suriye sınırında girilen çatışmada 30 yaşındaki Antalyalı Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta'nın şehadet haberi ulaştı. Antalya’da bir okulda İngilizce öğretmeni olan eşi Saide Üstüner Usta’ya acı haber verildi. Bu acı haberle birlikte Afrin'deki harekatta şehit sayısı 2'ye yükselmiş oldu.

Antalya Valiliği, Şehit Üsteğmen Oğuz Kağan Usta'nın eşi Saide Üstüner Usta'nın Serik ilçesi Abdurrahmanlar Mahallesi'nde öğretmen olarak görev yaptığı okulun adının değiştirilmesine karar verdi. Okula, Şehit Üsteğmen Oğuz Kağan Usta adı verildi.

Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı 6 ay önce evlenmişti

Afrin'e yönelik Zeytin Dalı harekatı 4'üncü günü Kayseri 1. Komando Tugayı emrinde görevli Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı'nın acı haberi geldi. Afrin yakınlarında PKK/PYD’li teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan Uzman Çavuş Muratdağı, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Uzman Çavuş Muratdağı’nın acı haberi, Kayseri’nin merkez Kocasinan ilçesine bağlı Bozantı Caddesi’ndeki Evren Apartmanı’nda oturan, 6 ay önce evlendiği eşi Birgül Muratdağı’na, askeri yetkililer tarafından, sağlık ekipleri eşliğinde verildi. Acı haberi alan Birgül Muratdağı gözyaşı döktü. Şehit evinin bulunduğu apartmana Türk bayrağı asıldı.


Piyade Uzman Çavuş Ali Gümüş baba olacaktı

Afrin Harekatı'nın 8. günü meydana gelen çatışmada Ordu Mesudiye nüfusuna kayıtlı Astsubay Fatih Mehmethan ile Mersin'in Mut ilçesine kayıtlı Piyade Uzman Çavuş Ali Gümüş olduğu öğrenildi. Şehit Gümüş'ün Mersin'in Mut ilçesinde yaşayan ailesine acı haber verildi.

Gümüş'ün ilçeye bağlı Cumhuriyet Mahallesi'ndeki baba evine giden askeri yetkililer sağlık ekipleri eşliğinde şehadet haberini baba Mükremin Gümüş ile diğer aile yakınlarına iletti.

Aile bireyleri gözyaşlarına hakim olamazken, yakınları da taziye için eve geldi. Şehidin baba evi ve sokağındaki diğer evlere Türk bayrakları asıldı. Evli olan şehidin eşinin hamile olduğu öğrenildi.

Piyade Üstçavuş Fatih Mehmethan 4 aylık evliydi

Afrin şehidi Piyade Üstçavuş Fatih Mehmethan’ın acı haberi Ümraniye’deki baba ocağına ulaştı. Aile gözyaşına boğulurken, acı haberin ardından yakınları ve komşuları şehidin evine akın etti. Binanın önünde bir ambulans da hazır bekletilirken, şehidin evi ve sokağı Türk bayraklarıyla donatıldı.

Piyade Üstçavuş Fatih Mehmethan, İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı. Sabah saatlerinde uçakla Sabiha Gökçen Havalimanı'na getirilen şehidi ailesi karşıladı. Konvoy eşliğinde Üsküdar Karacaahmet Mezarlığı'nın gasilhanesine getirilen şehidi, 4 aylık eşi Gamze Mehmethan giydiği askeri üniforma ile karşıladı ve "Kalk da bana gel" diye seslendi. Gamze Mehmethan bu sözlerin ardından eşinin tabutunun başında gözyaşlarına boğuldu.

Tankçı Er Nurullah Seçen 1 yıllık askerdi

Tankçı Er Nurullah Seçen’in (22) Konya Ereğli’deki baba ocağına ateş düştü. Seçen’in nakliyeci babası Sedat ve ev kadını annesi Söngül Seçen’e acı haber, askeri yetkililer tarafından verildi. 1 yıllık sözleşmeli er olan Seçen’in, nişanlı olduğu belirtildi.

Şehit Fevzi Gürsu’nun acı haberi Elazığ’a ulaştı

Tank saldırıda şehit olan askerlerden Fevzi Gürsu’nun Elazığ’da yaşayan babası Murat ve annesi Fevziye Gürsu, haberi alınca gözyaşlarına boğuldu. Bekâr olan şehidin 2 kardeşinin bulunduğu öğrenildi.

Uzman Çavuş Ufuk Aktağ evli ve 1 çocuk babasıydı

Tank personelinden 29 yaşındaki Uzman Çavuş Ufuk Aktağ’ın şehit düştüğünü öğrenen annesi Tülay ve babası Mehmet Aktağ, yasa boğuldu. Giresunlu şehidin evli ve 1 çocuk babası olduğu öğrenildi. Şehit Aktağ’ın kendisi gibi uzman çavuş olan kardeşi Engin Aktağ’ın, harekâtın başladığı gün sosyal medyadan “Allah yolumuzu açık etsin kardeşim, devrem. Dünya Türk’ün gücünü görecek. Zafer bizim” mesajını paylaştığı görüldü.

Şehit Fırat Karaca’nın 7 yıldır görevdeydi

Merkez Yeşilyurt Mahallesi’nde Alican ve Ziyamet Karaca çiftinin 3 çocuğunun en küçüğü olan 28 yaşındaki Fırat Karaca, TSK’nın Suriye’nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı’nda 4 silah arkadaşıyla birlikte şehit düştü.

7 yıldır uzman onbaşı olarak görev yapan Karaca’nın, akciğer kanseri olan annesi Ziyamet Karaca’ya ise, sağlık personelleri eşliğinde acı haber verildi.

Teğmen Muhammed Cihangir Çubukçu askerleriyle şehit düştü

Teğmen Muhammed Cihangir Çubukçu, vurulan tankın komutanıydı. Askerleriyle birlikte şehit düştü. Çubukçu’nun bugün, memleketi İzmir’de toprağa verileceği öğrenildi.

Bir kardeşi daha bulunurken şehidin bekar olduğu belirtildi.Abisinin Zeytin Dalı Harekatı’na katıldığını kendilerinden gizlediğini söyleyen şehidin kız kardeşi gözyaşlarına boğuldu.


Tank Uzman Onbaşı Halil İbrahim Aygül evlilik hazırlığı yapıyordu

Şehit düşen 22 yaşındaki Tank Uzman Onbaşı Halil İbrahim Aygül’ün babası Mustafa Aygül, acı haberi alınca gözyaşlarına boğuldu. Şehit Aygül’ün, anne ve babasının ayrı yaşadığı, anne Zeynep Aygül’ün Çorum’da ikamet ettiği öğrenildi. Şehit Aygül’ün cenazesinin, Çorum’un Alaca İlçesi’nde toprağa verileceği bildirildi. Aygül’ün, 1 yıllık nişanlı olduğu öğrenildi.

Piyade Uzman Çavuş Ahmet Bayram nöbette şehit düştü

Suriye’nin Afrin bölgesindeki PKK/ PYD’li teröristler tarafından, Kilis’in Süngütepe Köyü’nde bulunan Yaylacı Hudut Karakolu nöbet kulesine dün saat 14.00 sıralarında havanlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucu, Piyade Uzman Çavuş Ahmet Bayram (25) şehit oldu. Şehidin acı haberi, Hatay’ın Kırıkhan İlçesi’nde yaşayan ailesine verildi.

Uzman Çavuş Ali Yılmaz görev yeri Bitlis’ten Afrin operasyonun katıldı

Afrin kırsalındaki çatışmalarda ise Uzman Çavuş Ali Yılmaz (25) şehit oldu, 1 asker ve 2 ÖSO’lu da yaralandı. Şehit Yılmaz’ın acı haberi, Isparta merkez Batıkent Mahallesi’nde oturan ailesine verildi. Bekâr olan ve 2015’te uzman çavuşluğa başlayan Yılmaz’ın, Bitlis’te görev yaparken Afrin’deki operasyona katıldığı belirtildi.



#Afrin
#Zeytin Dalı
#şehit
6 yıl önce