|

'Ağaç Portreleri’ ile yeni sezona merhaba

Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi, Mehmet Özçay’ın “Ağaç Portreleri” sergisi ile yeni sezona merhaba dedi. Başkan Ömer Arısoy, “Sezonu uluslararası üne sahip Hattat ve Fotoğraf Sanatçımız Mehmed Özçay’ın fotoğraf sergisiyle başlatıyoruz. Kültür ve sanat adına ilçemizde özel etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz” dedi.

Mustafa İlhan
00:00 - 3/10/2021 Pazar
Güncelleme: 07:55 - 3/10/2021 Pazar
Yeni Şafak
Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’un ev sahipliğinde gerçekleşen programa Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Zeytinburnu Kaymakamı Zekeriya Güney ve çok sayıda sanatsever katıldı.
Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’un ev sahipliğinde gerçekleşen programa Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Zeytinburnu Kaymakamı Zekeriya Güney ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi 2021-2022 kültür ve sanat sezonunu açtı. ZKSM’de düzenlenen açılış programında Hattat ve Fotoğraf Sanatçısı Mehmed Özçay’ın ‘Ağaç Portreleri’ Fotoğraf Sergisi yer alırken, İstanbul Modern Folk Müziği Topluluğu da bir konser verdi. Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’un ev sahipliğinde gerçekleşen programa Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Zeytinburnu Kaymakamı Zekeriya Güney ve çok sayıda sanatsever katıldı.


‘İSTANBUL’DA EKİM AYI SANAT AYI OLACAK’

  • 2008-2009 yılından itibaren Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nin sanat adına çok önemli hizmetlere vesile olduğuna değinen İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, “Kültür sanat dostlarını bir araya getiren belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Katkı sağlayan tüm kültür sanat insanlarımızı tebrik ediyoruz. Ekim ayı sanatın başlangıç ayıdır. 29 Ekim’de, İstanbul’da ve tüm Türkiye’de büyük bir heyecan yaşayacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ve yakın ilgileri ile Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’un da ekibiyle beraber canı gönülden çalışmasıyla, İstanbul’daki Atatürk Kültür Merkezi (AKM), Cumhuriyet Bayramı’nda şehrimizde arz-ı endam edecek. Bizleri bu güzel sergide ağırlayan Belediye Başkanımız Ömer Arısoy’a, sayın kaymakama ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

‘TÜRKİYE’NİN KÜLTÜR İKLİMİNE ÇOK KATKILAR SAĞLAMIŞTIR’

Açılış programında konuşan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy ise, “2021 - 2022 kültür sanat sezonumuzu açıyoruz. Sezonu uluslararası üne sahip Hattat ve Fotoğraf Sanatçımız Mehmed Özçay’ın fotoğraf sergisiyle başlatıyoruz. Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi birçok etkinlikle Türkiye’nin kültür iklimine katkı sağlamış bir mekân. Bu yıl Merkezefendi Mahallesi’nde bulunan ‘Zeytinburnu Kitapçısı projemizi de hayata geçirdik. Ekim ayında ilk programımızı gerçekleştireceğiz. 23 branşta devam eden kültür sanat kurslarımızın kayıtları devam ediyor. Kültür ve sanat adına ilçemizde özel etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

‘FOTOĞRAFLARI KENDİMİ MUTLU ETMEK İÇİN ÇEKİYORUM’

  • Ağaç Portreleri Sergisi’nin spontane geliştiğini anlatan Hattat ve Fotoğraf Sanatçısı Mehmed Özçay da, “Fotoğrafları her şeyden önce kendim için çekiyorum. Doğayı çok seviyorum. Doğayı gözlemlemek bana çok keyif veriyor. En mutlu anlar doğada olduğum zamanlar diyebilirim.” dedi.

Mehmet Özçay’ın sergisinde 33 fotoğraf yer alıyor

Açılış programıyla birlikte ZKSM’de ziyarete açılan Hattat Mehmet Özçay’ın fotoğraf çalışmalarının yer aldığı “Ağaç Portreleri” sergisi 15 Kasım’a kadar ziyaret edilebilecek. Bir sanat disiplininde hattat olarak büyük eserler vermiş bir sanatçının, tutku olarak başladığı başka bir sanat disiplindeki fotoğraftaki başyapıtlarının yer aldığı sergide 33 fotoğraf ve özel hazırlanan videolar sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. Küratörlüğünü Ömer Faruk Şerifoğlu’nun yaptığı serginin 99 fotoğrafa yer verilen kataloğunda ise küretörün sanatçıyla konuşarak hazırladığı konuya ilişkin makalenin yanı sıra İzzet Keribar ve kataloğun görsel tasarımını da üstlenen Abdüsselam Ferşatoğlu’nun metinleri fotoğraflara eşlik ediyor.

#Mehmet Özçay
#​Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi
#Mehmed Özçay
3 yıl önce