|

Ailesi müebbet istiyor

Kayınpederi Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kadir Demirel’i öldüren, eşi Esma Karanfil’i de yaralayan Cemil Karanfil’e verilen 37.5 yıl hapis cezasının gerekçeli kararı açıklandı. Sanık için müebbet isteyen Demirel’in ailesi, kararın iptali için İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’ne başvurdu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/07/2018 Perşembe
Güncelleme: 00:34 - 26/07/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Cemil Karanfil
Cemil Karanfil

İstanbul-Başakşehir'de kayınpederi Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kadir Demirel'i öldüren, eşi Esma Karanfil'i de yaralayan sanık Cemil Karanfil'e verilen 37 yıl 6 ay hapis cezasını az bulan ailesi, kararın iptali için stanbul Bölge Adliyesi Mahkemesi'ne başvurdu. Bakırköy 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nce cezayla ilgili gerekçeli kararının yazımı tamamlandı. 14 sayfalık kararda, Karanfil'e, iyi hal indirimleriyle Kadir Demirel'i "kasten öldürmek" suçundan 25 yıl, Esma Karanfil'i "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezası verildiği hatırlatıldı.



TASARLAMA YOKMUŞ

Sanığın öldürme eylemini tasarlayarak gerçekleştirdiği iddiasıyla kamu davası açıldığı kaydedilen kararda, şöyle denildi: "Sanığın eylemi, ani gelişen bir olay sonucu gerçekleşmiştir. Kadir Demirel’in sarf ettiği sözler nedeniyle 4 kez bıçaklanarak öldürülmesinin kabul edilebilir değil. Sanık lehine haksız tahrik hükümlerinin uygulanmasına yer yoktur. Karanfil'in eylemine uyan TCK 81 maddesi gereğince cezalandırılmasına oy birliğiyle karar verilmiştir. Bıçaklama eylemi sonrası babasına yardım etme telaşıyla atılan Esma Karanfil de sanığın hedefi olmuştur. Bu olayda da tasarlama kastı yoktur."

İNDİRİM UYGULANAMAZ

Verilen cezayı az bulan ve sanık hakkında mübbet hapis isteyen Kadir Demirel'in ailesinin Avukatı Selçuk Kar, mahkemenin kararının iptali için İstanbul Bölge Adliyesi Mahkemesi'ne başvuruda bulundu. Gerek maktul gerekse müdahildeki darbelerin sayısı ve öldürücü nitelikte olmasının sanığın eylemini soğukkanlılıkla ve tasarlayarak işlediğinin bir göstergesi olduğuna değinen Avukat Selçuk Kar, cezanın "nitelikli haller" maddesinden verilmesi gerektiğini belirterek itirazda bulundu. Kar, maktul ve kızı müdahil Esma Demirel'e karşı işlediği fiillerden Karanfil'e verilen cezanın iyi hal indiriminin de eylemden sonra firari olması nedeniyle uygulanamayacağını kaydetti.

#Cemil Karanfil
#Kadir Demirel
6 yıl önce