|

AK Parti 7 ilde sonuçlara itiraz etti

AK Parti, Batman, Van, Malatya, Muş, Erzincan, Samsun ve İzmir’de çeşitli sebeplerden seçim sonuçlarına itiraz etti

Yeni Şafak
04:00 - 10/06/2015 Çarşamba
Güncelleme: 23:55 - 9/06/2015 Salı
Diğer
BATMAN:

AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir 62 sandıkta usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla bu sandık sonuçlarıyla ilgili itirazda bulunduklarını söyledi. Özdemir, “İtiraz ettiğimiz sandıklarda ciddi usulsüzlük yapıldığını tespit ettik. Sonuna kadar takipçisi olacağız” diye konuştu.


VAN:

AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, 13 ilçesindeki seçim sonuçlarına itirazda bulunarak, seçimin iptalini ve oy sayımının yeniden yapılmasını talep ettiklerini söyledi. Soğanda, gerekçelerinin ise tüm ilçelerde açık oy kullanılması, okul önlerindeki bloklaşma seçmenin hem de sandık başkanlarının tehdit edilmesi gibi nedenlerden oluştuğunu ifade etti.


MALATYA:

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Nurettin Sert, Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerinde toplam 215 sandığa ilişkin itirazda bulunduklarını bildirdi.Sert, “Malatya'da birinci parti olarak tamamlayıp 5 milletvekili çıkarsak da halkın iradesinin sandığa doğru şekilde yansıması için itirazımızı yaptık” dedi.


MUŞ:

AK Parti il yönetimi, seçimlerde HDP'nin Malazgirt, Varto, Bulanık ve Hasköy ilçeleri ile Konukbekler beldesi, Üçevler ve Çiçekli köylerinde toplu oy kullandığı iddiasıyla itirazda bulundu.Merkez ilçe seçim kurulu itirazı reddetti.


ERZİNCAN:

AK Parti Erzincan İl Başkanı Orhan Bulut, merkez ilçe ve 8 ilçede oyların yeniden sayılması için başvuruda bulunduklarını söyledi.Bulut, “ Erzincanlı hemşehrilerimiz takdir ederler ki çok az bir oy farkıyla ikinci milletvekilliğimizi kaybettik” dedi.


SAMSUN:

AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, kentte geçersiz oylara ilişkin itirazlarının olduğunu belirterek, “Bu itirazımız sonucunda 408 oyu biz alırsak Samsun'dan 6 milletvekili çıkarmış oluruz” dedi.


İZMİR:

AK Parti İzmir Seçim İşleri Başkanı Özgür Hizal ise Buca'da bazı tutanaklarda kaydırma olduğu için 5 sandıkta itirazda bulunduğunu belirtti.


#AK Parti
#seçim
#itiraz
9 yıl önce