|

'Cumhur İttifakı'na bağlılığımız devam ediyor'

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sona erdi. Parti Sözcüsü Ömer Çelik, yerel seçimlerin de masaya yatırıldığı toplantıyla ilgili, "Cumhur İttifakı'nın ilkelerine bağlılığımız devam ediyor. İttifakın yerel seçimlerde nasıl bir mekanizma yürüteceği konusunda verilmiş kararımız yok" dedi.

Yeni Şafak
18:14 - 10/09/2018 Pazartesi
Güncelleme: 19:14 - 10/09/2018 Pazartesi
AA
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sona erdi.


AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantı,
2 saat 50 dakika
sürdü.
Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar:

"Cumhur İttifakı'na bağlılığımız konusunu ifade ettim. Türk siyasetine önemli kazanımlar getirdi. Cumhur İttifakı'nın ilkelerine bağlılığımız devam ediyor.

Yerel seçimlerde 'şu tarzda bir mekanizma kurduk' gibi gelişme henüz yok. Bu Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Sayın Bahçeli'nin bir araya gelmesi ile olabilir.

"Af konusunda yeni değerlendirme yok"

Af tartışmalarıyla ilgili daha önce açıkladığımın dışında yeni bir değerlendirmemiz yok.

Tahran'daki canlı yayın

Diplomasi tarihinin en ilginç zirvelerindendi. Canlı yayın hata mıydı, bilinçli miydi, bilmiyoruz. Oradaki açıklamalardan gördük. Herkes şunu gördü, baştan beri Suriye politikasını eleştirenler masada insanı hassasiyetten yana tavır koyan Cumhurbaşkanımız ve Türkiye olmuştur. Bu zirveden sonra ana muhalefet partisinden Esed ile görüşün gibi bir yaklaşım geliyor. Rejimin saldırılarını hepimiz gördük. Rejim bu çatışmasızlık bölgesini yutmak istiyor. Argüman yine devreye girdi. Meşru muhaliflerle, terörislerin karıştırılması. Terörle mücadele taşımadığını, muhaliflerin oradan uzaklaştırılması, PYD'nin veya Rejimin oraya yerleştirilmesinin planlandığını görüyoruz. Meşru muhalefeti yok etmeye çalışan bu anlayışa karşı tutum sergilediğimizi belirtmek isterim. Canlı yayınlanması iyi olmuştur, herkes ne olduğunu görmüştür.

Kılıçdaroğlu'na FETÖ eleştirisi

Sık sık tekrarladığı bir şey var. 20 Temmuz'a darbe diyor. OHAL, bütün hukuk sözleşmelerinde meşrudur. FETÖ ile mücadelede bu tedbire ihtiyaç vardı. Bugün de bazı tablolar ortaya çıktı. Meşru bir mekanizmaya başvurulmuştur. Bununla ilgili bir akademik çalışma olabilir, bence bir kazanım olur. FETÖ'nün darbesini sulandırmak için 'kontrollü darbe' sözlerini söylüyorlar. Biz bu davranışlara alışkınız. 'Kontrollü darbe' söyleminin taşıyıcısı CHP'dir. Sayın Kılıçdaroğlu'nun ağzından etkili bir şekilde FETÖ ile nasıl mücadele edileceği konusunda bir sözü kimse duymamıştır. FETÖ ile meşru hükümeti aynı zeminde görüyorsa, biz bunu Yassı Ada zihniyeti olarak görüyoruz.

#AK Parti
#MYK
6 yıl önce