|

AK Parti 17 yaşında

2001’de kurulan ve girdiği ilk seçimde tek başına iktidar olan AK Parti, 17. yaşını kutluyor. Bugün Erdoğan’ın katılımıyla düzenlenecek sempozyumla ilk etkinlik gerçekleşecek. 18 Ağustos’ta AK Parti Olağan Kongresi’yle kitlesel katılımlı kutlama yapılacak.

Fazlı Şahan
04:00 - 14/08/2018 Salı
Güncelleme: 04:28 - 14/08/2018 Salı
Yeni Şafak
AK Parti, 17. yaşını kutluyor.
AK Parti, 17. yaşını kutluyor.

AK Parti, bugün 17 yaşına giriyor. 14 Ağustos 2001’de Türk siyasi hayatına adım atan AK Parti, kuruluş yıl dönümünü bilimsel bir sempozyumla kutlayacak. Asıl kutlamalar ise 18 Ağustos’ta gerçekleşecek 6’ncı Olağan Büyük Kongre’de yapılacak.

14 SEÇİMDEN GALİBİYETLE ÇIKTI

Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 14 Ağustos 2001 günü kurulan AK Parti, kuruluşundan kısa süre sonra 3 Kasım 2002 seçimlerinden birinci parti çıkarak iktidar oldu. 17 yılda girdiği 14 sandık yarışından da galibiyetle ayrılan AK Parti, Türk siyasi tarihinde bu yönüyle tekrarlanması zor bir başarıya imza attı.

BİR ÇOK SALDIRIYA GÖĞÜS GERDİ

AK Parti, bu süreçte milli iradeye kasteden birçok saldırının hedefi oldu. Kapatma davasından e-muhtıraya, 7 Şubat MİT krizinden 17-25 Aralık kalkışmasına, 6-8 Ekim olaylarından, terör saldırılarına ve FETÖ’nün 15 Temmuz ihanet girişimine kadar birçok badireye karşı kararlılıkla duran AK Parti, bu süre içerisinde vesayeti bitirirken insan hakları, özgürlükler ve demokratikleşme konusunda devrim niteliğinde adımlar attı.

ÇILGIN PROJELERE İMZA ATTI

Yüz yılı aşkın süre önce hayali kurulan çılgın projeleri hayata geçiren AK Parti, enflasyon faiz ve kur baskılarına göğüs gerdi. Boğaza ilk tüp geçit, ilk yüksek hızlı tren, ilk milli gemi, ilk eğitim uçağı, ilk tank, ilk helikopter, ilk insansız hava aracı bu dönemde yapıldı.

16 YILDA REFORMLAR HAYATA GEÇTİ

Dünyanın en büyük havalimanı, en geniş köprüsü de bu süreçte hayata geçti. Türkiye’nin ilk nükleer santralinin yapımına başlanırken, tüm okullarda ücretsiz kitap sağlandı, üniversite harçları kaldırıldı. Hastanelerde kuyrukların ortadan kalktığı 16 yıllık iktidar döneminde, bölünmüş yollar da önemli adımlardan biri oldu.

2 CUMHURBAŞKANI, 7 MECLİS BAŞKANI VE 4 BAŞBAKAN ÇIKARDI

AK Parti, kuruluşundan bu yana geçen sürede Türkiye’nin ilk başkanının yanı sıra, kendi kadroları içerisinden 2 cumhurbaşkanı, 7 meclis başkanı ve 4 başbakan çıkaran bir parti olma özelliği de taşıyor.

İKİ ÖNEMLİ ETKİNLİK

AK Parti kuruluşunun 17’nci yıl dönümünü iki önemli etkinlikle kutlayacak. Bugün uluslararası sempozyum düzenlenecek. Erdoğan’ın açılışını yapması planlanan sempozyum, yurt dışında siyasetçi ve siyaset bilimcilerin katılacağı dört oturumdan oluşacak.

BÜYÜK GÜN 18 AĞUSTOS

AK Parti’nin siyasal, sosyal, hukuki, ekonomik, kültürel ve dış politika yol haritaları ele alınacak. Yıl dönümünün kitlesel kutlaması ise AK Parti Olağan Kongresi ile birlikte 18 Ağustos’ta yapılacak.

  • 998 gün sonra partiye döndü
  • Türkiye 16 Nisan 2017’deki halk oylamasıyla yeni bir döneme girdi. “Evet” oylarının yüzde 51,41 çıktığı halk oylamasıyla Erdoğan’a parti üyeliği yolu açıldı. 2 Mayıs’ta AK Parti Genel Merkezi’ne 979 gün aradan sonra gelerek, üyelik beyannamesini imzalayan ve AK Parti’ye üye olan Erdoğan, 21 Mayıs’ta 998 gün sonra kurucusu olduğu partiye yeniden Genel Başkan seçildi.
#AK Parti
#Başkan Erdoğan
6 yıl önce