|

AK Parti'de adaylık ücretleri belli oldu

Haziran ayının 24'ünde yapılacak seçimlerinde yer almak isteyen adayların ödeyeceği ücretler de yavaş yavaş belli olmaya başladı. Buna göre AK Parti'de milletvekili aday ücretinin erkeklerde 6 bin, kadınlar ve gençlerde 3 bin, engellilerde bin lira olmasına karar verildiği öğrenildi. Son karar bugün yapılacak MKYK'nın ardından açıklanacak.

Yeni Şafak
11:56 - 24/04/2018 Salı
Güncelleme: 14:52 - 24/04/2018 Salı
Yeni Şafak
AK Parti'den aday adaylığı sürecinde başvurularda uzun kuyruklar oluşuyor.
AK Parti'den aday adaylığı sürecinde başvurularda uzun kuyruklar oluşuyor.

Türkiye, 24 Haziran'da yapacağı seçim için geri sayımını sürdürürken, partilerin seçime yönelik kararları da açıklanmaya devam ediyor.

AK Parti, seçimlere katılmak isteyen milletvekili adaylarının ne kadar ücret yatıracağını açıkladı.

Alınan bilgiye göre, dün düzenlenen AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısında masaya yatırılan süreç, bugünkü MKYK ile son halini alacak.

Kadınlar ve gençler daha az ücret yatıracak

Bugünkü MKYK'nın ardından yapılacak açıklamada, 24 Haziran'da AK Parti'den milletvekili adayı olmak isteyen erkek aday adaylarının 6 bin lira yatırması yönünde karar çıkması bekleniyor.

  • Kadınların ve gençlerin aday adaylığı başvurusu için 3 bin lira, engelli vatandaşlarımızın ise bin lira yatıracağı kaydediliyor.

YSK, seçim takviminin son halini açıklamazken, son olarak kamu görevinde bulunan adayların, 26 Nisan saat 17.00'ye kadar görevlerinden ayrılma isteğinde bulunması gerektiğini vurgulamıştı.

#Seçim 2018
#AK Parti
#Milletvekili
6 yıl önce
default-profile-img