|

AK Parti'de kongre heyecanı

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Çam, 4 milyonu aşkın üyesiyle dünyanın en büyük kadın teşkilatı olduklarını belirterek, 5 Aralık'ta yapılacak kongreye coşkulu bir katılım beklediklerini söyledi.

Yeni Şafak
16:10 - 3/12/2015 Perşembe
Güncelleme: 14:13 - 3/12/2015 Perşembe
AA

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Lütfiye Selva Çam, 81 ilde ve 919 ilçede örgütlenmiş, 4 milyona aşkın üyesi bulunan büyük bir kadın teşkilatı olduklarını belirterek, kongreye coşkulu bir katılım beklediklerini söyledi.



Çam, yaptığı açıklamada, 5 Aralık Cumartesi günü Ankara Arena Spor Salonunda gerçekleştirilecek Genel Merkez Kadın Kolları 4. Olağan Kongresi hazırlıklarına ilişkin bilgi verdi. Çam, kongrenin, AK Parti açısından 1 Kasım seçim zaferinden sonraki ilk büyük organizasyon olma özelliği taşıdığını belirtti. Çam, bin 235 delegenin katılımıyla coşkulu bir kongre gerçekleştirmek istediklerini dile getirdi.



Çam, kongrede yapılacak genel başkan seçimi için şu ana kadar sadece kendisinin aday olduğunu ancak cumartesi günü öğle saatine kadar adaylık için başvurunun yapılabileceğini bildirdi.



"Dünyanın en büyük kadın teşkilatıyız"


AK Parti'de güçlü bir kadın hareketinin var olduğuna dikkati çeken Çam, özellikle 1 Kasım seçimlerinden sonra da ciddi oranda partiye başvuru yapıldığını ifade etti.



Çam, AK Parti'deki güçlü kadın hareketini görenlerin, partide görev üstlenmek istediğine işaret ederek, "Bizler gerek yönetim kurulu üyelerimiz olsun, gerek delegelerimiz olsun çok büyük bir örgütüz. 81 il 919 ilçede örgütlenmiş büyük bir teşkilatız ve 4 milyona aşkın üyesiyle dünyanın en büyük kadın teşkilatıyız. Kongreye de coşkulu bir katılım bekliyoruz" diye konuştu.



Kongrede coşkulu bir katılımla demokrasi şöleni yaşanacağını belirten Çam, "Türkiye'ye ve tüm dünyaya mesaj vereceğiz, güçlü kadın olarak sadece sahada değil, tüm mecralarda varlık göstereceğimizi buradan ilan edeceğiz" ifadesini kullandı.



#AK Parti Kadın Kolları
#Lütfiye Selva Çam
#AK Parti
#d
8 yıl önce