|

AK Parti'de öncelik mevcut adayların açıklanmasında

Yerel seçimlerin yapılacağı Mart 2019'a doğru partilerin aday hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. Başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere özellikle büyükşehir belediyelerindeki adayları merakla beklenen AK Parti'de sürecin nasıl ilerleyeceği de netleşiyor. Hazırlıkların Şubat ayına kadar büyük ölçüde tamamlanacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeniden aday gösterilecek isimleri tespit edip ilan etmek önceliğimiz olacak" cümlesiyle seçim çalışmalarının ilk dönemindeki ana gündemlerini de açıklamış oldu.

Yeni Şafak
11:21 - 7/11/2018 Çarşamba
Güncelleme: 12:17 - 7/11/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.

Önümüzdeki yıl Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde, Cumhur İttifakı'nın yapılmayacağının açıklanmasının ardından gözler her partinin belirleyeceği kendi adayında yoğunlaştı.

Bu süreçte en merak edilen konulardan biri de AK Parti'nin başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere ülke genelinde hangi adaylarla yola devam edeceği sorusu oldu.

Parti yönetimiyle üst düzey istişare

  • Yerel seçimlere yönelik yaptığı her konuşmada, "Milletin teveccühünü kazanan isimlerle yolumuza devam edeceğiz" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, adayların belirlenme sürecinde toplumun nabzını yakından tutun AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ile AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeleriyle istişare içinde bulunduğu biliniyor.

Erdoğan ilk işareti verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda yerel seçimlere dair bazı hususların altını çizmiş, AK Parti'de 12 Kasım itibariyle başvuruların sona ereceğini açıklamıştı.

AK Parti'nin seçim çalışmalarını Şubat ayının ortası gibi paylaşacağını anlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

Büyükşehirlerden başlayarak diğer adaylarımızı da peyderpey açıklayıp diğer adaylarımızı da açıklayıp biran önce seçim çalışmalarına başlamayı planlıyoruz. Şubat ayının ortası gibi aday listelerinin resmen teslimi gerekiyor. O tarih gelmeden tüm hazırlıklarımızı tamamlayıp sahaya çıkmış olacağız."

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti MYK ve MKYK toplantısında parti yöneticilerinden İstanbul, Ankara ve İzmir için kimi aday görmek istediklerini kapalı zarf usulüyle yazıp kendisine ulaştırmalarını istemişti.
#Recep Tayyip Erdoğan
#AK Parti
#Mart 2019
5 yıl önce