|

AK Parti’de devir teslim

AK Parti’de yeni MYK üyeleri zaman kaybetmeden göreve başladı. Ekonomi Başkanlığına getirilen Lütfi Elvan, Cevdet Yılmaz’dan; Sosyal Politikalar Başkanlığı’na getirilen Fatma Betül Sayan Kaya, Öznur Çalık’tan; İnsan Hakları Başkanlığı’na getirilen Usta ise Kavakcı’dan görevi devraldı.

Yeni Şafak
04:00 - 20/08/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:07 - 20/08/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Ravza Kavakcı, İnsan Hakları Başkanlığı bayrağını Leyla Şahin Usta’ya teslim etti.
Ravza Kavakcı, İnsan Hakları Başkanlığı bayrağını Leyla Şahin Usta’ya teslim etti.

AK Parti 6. Olağan Büyük Kongresi sonrasında belirlenen yeni Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin devir teslim töreni, genel merkezde gerçekleşti.

Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Lütfi Elvan, görevi Cevdet Yılmaz'dan devraldı. Elvan, Yılmaz'dan 2,5 yıl önce Kalkınma Bakanlığı'nı devraldığını, bugün de kendisinden Ekonomi İşleri Genel Başkanlığı'nı devralmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadığını belirtti. Görevi Elvan'a devreden Yılmaz da, "Kongre ile partimiz yenilenme ve dinamizm ile çalışmalarını devam ettirecek" dedi.

İSTİHDAM İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Sosyal Politikalar Başkanlığına getirilen Fatma Betül Sayan Kaya ise görevini Öznur Çalık'tan devraldı. Kaya, Sosyal Politikalar Başkanlığı görevini en iyi şekilde yürütmek için çalışacağını belirtti. Çalık da görevini yaparken çok çalıştığını ifade ederek, "Malatya'da okuma yazma bilmeyen bir annenin ve ilkokul mezunu bir babanın 7 çocuğundan bir tanesiyim. Bu makamlar hiç hayalimizde olmayan makamlardı. Erdoğan bize bu makamları tattırdı" dedi ve Kaya'ya başarılar diledi.

ADALET VE HAK VURGUSU

İnsan Hakları Başkanlığına getirilen Leyla Şahin Usta da görevini Ravza Kavakcı'dan devraldı. Usta, "Bu ülke, vatan, millet için, mazlum coğrafyanın umudu olan Türkiye için en iyi hizmeti yapmaya çalışacağız. 'İnsan hakları' denilince geniş bir kavramdan bahsettiğimizi hepimiz biliyoruz. Ama partimizin adı, 'Adalet ve Kalkınma Partisi'. Adalet ve hakkın üzerine kurulmuş her çalışmanın toplumda bir değerinin ve karşılığının olduğunu görerek çalışıyoruz" diye konuştu. Görevini Usta'ya devreden Kavakcı ise "Partinin Genel Başkan Yardımcısı olmak ile sandık sorumlusu olmak arasında hiç fark yok. Genel Başkanımız bize ne vazife verirse onu yaparız" dedi.

BU BİR BAYRAK YARIŞI

Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığına getirilen Jülide Sarıeroğlu ise, görevini Eskişehir Milletvekili Harun Karacan'dan devraldı. Bunun bir bayrak yarışı olduğunu vurgulayan Karacan, bayrağı teslim ettikleri Sarıeroğlu'nun her zaman yanlarında olacaklarını söyledi. Sarıeroğlu, "Bayrağı onların bıraktığı yerden daha ileriye taşımak için gayret içinde olacağız. Emek veren herkese bugüne kadar yapılan tüm çalışmaları için gönülden teşekkür ediyoruz." dedi. Devir teslim töreninde AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de hazır bulundu.

ATAŞ’IN YERİNE KANDEMİR

Öte yandan Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Erkan Kandemir, görevi Mustafa Ataş’tan; Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Ali İhsan Yavuz da görevi Ahmet Sorgun’dan devraldı.

#Fatma Betül Sayan Kaya
#Öznur Çalık
6 yıl önce