|

AK Parti'den Kılıçdaroğlu'na 'Osmanlı' tepkisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün Osmanlı'yı zulüm yapmakla itham ettiği konuşmalarına tepkiler dinmek bilmiyor. AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, Kılıçdaroğlu'nun sözlerini "Ağız ishali olmuş adam, bu millet bu dediklerinin hesabını senden tek tek soracak" ifadeleriyle eleştirdi.

Yeni Şafak
09:40 - 23/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 12:40 - 23/04/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel
AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, '"Bu çadırlar hepimizin ortak çadırlarıdır. Osmanlı’nın zulmüne karşı bu çadırlarda ne mücadeleler verildi" açıklamasına tepki göstererek, Kılıçdaroğlu'nun 'ağız ishali' olduğunu söyledi.

AK Parti Tekirdağ Teşkilatları tarafından Çerkezköy'de İl Danışma Meclisi Toplantısı düzenlendi. Toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş da katıldı.

"Seçime kadar uyumak bize haram olsun"

İl Başkanı Yüksel, toplantı sırasında yaptığı konuşmada Kılıçdaroğlu'nun "Osmanlı'nın zulmüne karşı bu çadırlarda ne mücadeleler verildi" cümlesine sert tepki gösterdi.



"Osmanlıya, 'Türklere zulüm etti' diyerek hakaret edemezsin" ifadesini kullanan Yüksel, şöyle devam etti:

"Yaklaşık 1,5 yıldır, Tekirdağ'ın 11 ilçesinde görev yapan teşkilatlarımızla beraberiz. Büyük ve çalışkan bir teşkilatız. Tekirdağ teşkilatları 24 Haziran'a hazır. Çok şükür Çerkezköy'de bugün teşkilatımızla buluştuk ve startı verdik. Çerkezköy'ümüzün tüm sokaklarında kapı kapı gezdik. Yorulmaksızın çalışacağız. Bu teşkilatlara 24 Haziran akşamına kadar oturmak, uyumak haram olsun. Sayın başkanım biz, gösterdiğiniz güveni yerine getirmek için, Cumhurbaşkanımıza verdiğimiz sözü tutmak için, durmadan çalışmaya devam edeceğiz."

"Millet, dediklerinin hesabını tek tek soracak"

Yüksel, CHP'deki istifalara ilişkin de konuşarak, şunları söyledi:

"Bugün duyduk ki, Kılıçdaroğlu'nun CHP'si İyi Parti'ye geçmiş. Topunuz geçse ne yazar! 15 kişi de cezaevinde ziyaret ettiğiniz teröristlere verin, 15 kişi de HDP’ye verin, Pensilvanya’ya verin.

Kılıçdaroğlu dedi ki, 'Osmanlı, Türklere zulüm etmiştir.' Sen Balkanların Fatihi, Anadolu'nun, Asya'nın, Avrupa'nın ve en önemlisi milletimizin gönüllerinin fatihi olan Osmanlı'ya 'zulüm etti' diyerek hakaret edemezsin. O Osmanlı ki; torunlarından Mustafa Kemal Atatürk, Alpaslan Türkeş ve ümmetin umudu olan Recep Tayyip Erdoğan çıkmış.

"Ağız ishali olmuş adam"

Ayrıca; Sen uğruna 100 binlerce şehit verilmiş şanlı al bayrağımıza alçak diyemezsin. O bayrak ki bu büyük milletin şerefi ve namusudur. Bu millet bayrağını, namusunu, şerefini sana çiğnetmez, gücün de yetmez.

Ey ağzı isal olmuş adam, bu millet bu dediklerinin hesabını senden tek tek soracak.

#AK Parti
#Seçim 2018
#Tekirdağ
6 yıl önce