|

AK Parti'den Macron'a sert tepki: Vahim bir hata

Geçtiğimiz gün Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Türkiye'ye yönelik skandal iddialarda bulunmuştu. AK Parti'den bu iddialara sert tepki geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik yaptığı açıklamada "Macron’un Türk milletinden özür dilemesi gerekirken üstüne çıkıp Türkiye’yi 'emperyalist güç' olmakla suçlaması vahim bir hatadır." ifadelerini kullandı.

12:20 - 8/11/2022 Salı
Güncelleme: 12:37 - 8/11/2022 Salı
Diğer
Ömer Çelik
Ömer Çelik

Türkiye'yi sömürgeci olarak suçlayan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'dan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik çok sert tepki gösterdi.

Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un, Türkiye'yi Afrika'da emperyalist güç olarak suçlamasını kınıyoruz. Fransa'nın Afrika'daki sömürgeci geçmişinin Afrikalılara ne acı bedeller ödettiği ve bunun halen devam ettiği tüm dünyanın malumudur.
Cumhurbaşkanımız, Afrika'da eşitlik ve ortaklık temelinde bir vizyon ile kalıcı ve derinlikli ilişkiler geliştirmektedir. Macron ise Afrika'yı tapulu mülkü gören sömürgeci bir zihniyetin izlerini taşıdığı için bu durumdan rahatsız olmaktadır.

"VAHİM BİR HATADIR"

Fransız şirketlerinin Fransa kurumlarıyla bağlantılı olarak Suriye'de hem DEAŞ'a hem PKK'ya destek verdiği ortaya çıktı. Bu nedenle Macron'un Türk milletinden özür dilemesi gerekirken üstüne çıkıp Türkiye'yi 'emperyalist güç' olmakla suçlaması vahim bir hatadır."


#ömer çelik
#ak parti
#macron
1 yıl önce