
AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, CHP, İYİ Parti ve HDP'nin 2019 yerel seçiminde olduğu gibi gizli bir ittifakla yollarına devam etme kararı aldığını belirterek "İttifaklarını şeffaf, açık ve net şekilde yapamayanlar, hedefleri açısından bir birliktelik ortaya koydular. Yani Cumhurbaşkanımızı hedef alma noktasında birleşiyorlar" dedi. Özkan, 'siyasi cinayetler olacağını ifade edenlerin, adeta Türkiye'yi ekonomik istikrarsızlığa sürüklemeye gayret edenler olduğunu da belirtti.
'HDP'NİN OYLARIYLA SEÇİLDİLER' DEMİŞLERDİ
"Cumhurbaşkanımızı hedef alma noktasında birleşiyorlar"
Özkan, CHP'nin eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı, cezaevinde HDP'den daha çok ziyaret ettiğini, bunu, aralarındaki ittifakı, birlikteliği ortaya koymak için yaptığını dile getirdi. ABD Başkanı Joe Biden'ın, 2020'deki bir konuşmasında, "Bence ona (Erdoğan'a) çok farklı bir yaklaşım uygulamalıyız. Muhalif liderleri desteklediğimizi açıkça göstermemiz lazım" dediğini hatırlatan Özkan, şöyle devam etti:
"Türkiye'yi ekonomik istikrarsızlığa sürüklemek istiyorlar"
Siyasi cinayetler olacağını ifade ederek, adeta Türkiye'yi ekonomik istikrarsızlığa sürüklemeye gayret edenler olduğuna değinen Özkan, "Türkiye'nin, Kuzey Suriye'de terör koridorunu bertaraf etmek amacıyla ortaya koyduğu operasyonlara karşı geliyorlar. Ekonomiyi, sürekli seçim gündemiyle manipüle etmeye çalışıyorlar. Ülkemizin yerli ve milli gençliğini oluşturmak, Türkiye'de derin ve paralel yapıların üzerinden yeniden bir gençlik oluşumuna engel olmak için kurulmuş olan TÜGVA üzerinden gençlerimizi hedef alarak siyaset algısı oluşturuyorlar." değerlendirmesini yaptı.
"CHP, HDP ve İYİ Parti aynı istikamette"
CHP, HDP ve İYİ Parti'nin aynı istikamette buluştuğunu söyleyen Özkan, şunları kaydetti:












