|

AK Parti'nin referandum kampanyası başladı

AK Parti'nin halk oylaması kampanya tanıtım toplantısı Ankara'da başladı. Program kapsamında AK Parti'nin 'evet' kampanyasında kullanacağı slogan ve şarkılar ilk kez paylaşıldı. Sabah saatlerinden itibaren Ankara Arena'yı dolduran binlerce vatandaş, programı coşkuyla takip ediyor. Başbakan Yıldırım, "Kapı kapı dolaşacağız. Kalbimizle milletin karşısına çıkacağız. Milletimizle gönül diliyle konuşacağız. Ayrıştırmayacak birleştireceğiz" dedi.

Yeni Şafak
13:30 - 25/02/2017 Saturday
Güncelleme: 13:46 - 25/02/2017 Saturday
AA
Başbakan Yıldırım, binlerce vatandaşla hitap ediyor.
Başbakan Yıldırım, binlerce vatandaşla hitap ediyor.

Ankara Arena Spor Salonu'nda bugün saat 11.00'de başlayan "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Oylaması Kampanya Tanıtım Toplantısı" hazırlıkları için görevliler çalışmalarını gece de sürdürdü. Bu kapsamda, dün saat 23.00'ten itibaren Kazım Karabekir, Hipodrum ve Cumhuriyet caddeleri ile Talatpaşa Bulvarı'nın salona çıkan noktaları iş makineleri de kullanılarak trafiğe kapatıldı.



Spor salonuna çıkan yollar AK Parti bayraklarıyla donatıldı, 'Evet' yazılı balonlar da asıldı. Partililer, sabahın erken saatlerinden itibaren spor salonuna giriş yapmaya başladı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Arena Spor Salonu'na giremeyen vatandaşlar için dışarıya dev ekran kuruldu.



Galeri: AK Parti referandumu anlatıyor

Tanıtım toplantısının yapılacağı salona; 'Türkiye'nin meselesi gençlerin meselesi', 'Yıkılmadık, yılmayacağız aksine biz daha yeni başlıyoruz', 'Kararımız evet', 'İstikrar için veriyorum oyumu alayınız gelse yıkamaz şanlı Çorum'u', 'Mesele vatan olunca teferruat olur siyaset' pankartlarıyla 'evet' yazılı balonlar asıldığı görüldü.



Başbakan Yıldırım: Samimiyetin dilini kullanacağız

Başbakan Yıldırım, AK Parti'nin referandum kampanyasının tanıtıldığı toplantıda konuşuyor.


Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:


"Hepinizi yürekten selamlıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın size selamını getirdim. Liderimizin, kurucu genel başkanımızın emanetine sahip çıkıyor muyuz?



Bütün şehitlerimize ve gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Şehit Erol Olçok kardeşimizi ve oğlunu burada anmak istiyorum. Ömer Halisdemir'den Halil Kantarcı'ya, Mustafa Cambaz'dan Fethi Sekin'e anıyorum. Mekanları cennet olsun.



Yenilikten korkanlar tarih yazamazlar. Her daim yeniliğin peşinde koştuk. Erdoğan için 'muhtar bile olamaz' dediler. Millet 'evet olacak' dedi. Millet Erdoğan'ı vekil de yaptı, Başbakan da yaptı.



Tarih bizden hesap sorardı

15 Temmuz'da ülkeyi işgale geldiler, Meclis'i bombaladılar, milli iradeyi ortadan kaldırmak istediler. 15 Temmuz'da Cumhurbaşkanımız 'ölümüne milletimle' diyerek kahramanca bunların karşısında durdu. Onların 'hayır' söylemleri karşısında, eğer korksaydık tarih bizden hesap sorardı. Şuanda asla unutmayalım, İstiklal Marşımızın ilk kelimesi. Korkma!



Bizde kutuplaşma yok

16 Nisan'a kadar meydan meydan dolaşarak, 'değişim için evet' diyeceğiz. Bizde kutuplaşma yok, bizde ayrıştırmak yok. Biz dilden değil gönülden 'evet' istiyoruz. Kalplere hitap edeceğiz.



Bu anayasa değişikliğini biz MHP'yle birlikte uzlaşmayla yapıyoruz. Bu anayasa değişliği neden yapılıyor? Vatandaşımızın önce bunu öğrenmesi lazım.



  1. -Yargı'nın bağımsız ve tarafsız olmasını istiyoruz. CHP, buna neden karşı çıkıyor? CHP bunu istemiyor mu?

  1. -Milletvekili sayısı 600'e çıkıyor. CHP, bunu da istismar ediyor. Halbuki bunu söylerken CHP-DYP koalisyon hükümetinde anayasa değişikliğiyle vekil sayısını 450'den 550'ye çıkaranların kendileri olduğunu unutuyor. Sayın Kılıçdaroğlu istismarı bırakın.

  1. -Milletvekili seçilme şartları... Biliyorsunuz AK Parti, vekillik yaşını 30'dan 25'e çıkardı. Şimdi de 18'e düşürüyoruz gençler hazır olun. Buna da karşı çıkıyorlar. 'Gençlere ne oluyor beklesinler' diyorlar. Oy verirken çağırıyorlar gençleri ama.

Seçim süresi şimdi 4 yıl. Bunu 5 yıla çıkarıyoruz. Çünkü 4 yıl seçim olunca, vekillerin süreci ve hükümet kurulma gibi diğer süreçlerle 3 sene alıyor. Bu Artık 5 yıl olacak. İki sandık kurulacak. Biri cumhurbaşkanı diğeri milletvekilleri için. Aynı anda iki sandık. Birinde hükümet seçiliyor, birinde de meclis seçiliyor.



Bakanlar Kurulu kararı yerine Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi getiriyoruz. Cumhurbaşkanı adayı olma yolları artırılıyor.



Feshetme diye bir şey yok

Cumhurbaşkanı ve Meclis'i halk seçiyor. Feshetme diye bir şey yok. Bu bir yalan. Seçimin yenilenmesi hakkı iki tarafta da var. Durup dururken neden seçim kararı alsın. Demirel'le Özal'ın durumunu hatırlayın.

ülkeye ne büyük bedeller ödettiğini hepimiz biliyoruz.



Sıkıyönetim tarih oluyor. Mevcut sistemde OHAL ilan ediyorsunuz ve KHK'lar çıkarıyorsunuz ama onlarla ilgili açıklayıcı bir hüküm yok. Boşluk var bu kalkıyor. OHAL ilan edebilirsiniz ancak aldığınız kararları Meclis'e göndereceksiniz. 3 ayda Meclis onaylamazsa yürürlükten kalkıyor. Ey Kılıçdaroğlu temsil ettiğin milli iradeyi bu kadar küçümseme, meclisi bu kadar aşağılama.



Anayasa'daki Bakanlar Kurulu gibi ilgili maddeler gözden geçiriliyor. Uyarlama ve yürürlük maddeleri var. 16 Nisan'da inşallah olumlu sonuçlanacak. 'Evet' oylarıyla milletimiz kabul edecek.



Cumhurbaşkanı 'partili' olacak

Anayasa'ya göre Cumhurbaşkanı seçimi 2019'da yapılacak. Ondan sonra tamamıyla uygulanabilecek. Cumhurbaşkanı'nın partisiyle ilişiğinin kurulması hemen yürürlüğe girecek. Vatandaşın kafasında yanlış bilgi kalmaması için bunu anlattım. Bu değişiklik ülkemiz için tarihi bir fırsattır. Artık darbe dönemleri ülkemizde tarih olacak. HSYK üye sayısı 13'e düşüyor, Cumhurbaşkanı 4 tanesini seçiyor.



80 milyonun kardeşliği terörü sona erdirecek

Yeni sistem terörün sonunu getirecek. PKK, DEAŞ ve FETÖ 'hayır' kampanyasını yapıyor. Çünkü bu değişiklik onları yok ediyor. Onların hayat damarlarını kesiyor. Ne yaparlarsa yapsınlar yok olacaklar. Bu milletin enerjisini yok etmeye muvaffak olamayacaklar. 80 milyonun kardeşliği terörü de sona erdirecek. Tehditlere karşı çok daha hızlı hareket edeceğiz. Bu sistem, korkutma siyasetini ortadan kaldıracak. Ülkenin birliği ve beraberliği daha muhkem hale gelecek.



Ayrıştırmayacak birleştireceğiz

16 Nisan'a 49 günümüz kaldı. Buradan ayrılıp, 81 vilayete dağılacağız. Kapı kapı dolaşacağız. Kalbimizle milletin karşısına çıkacağız. Milletimizle gönül diliyle konuşacağız. Ayrıştırmayacak birleştireceğiz. Samimiyetin dilini kullanacağız. Parti ayrımı yapmayacağız. Siyasetimizde ayrım olmayacak. CHP, HDP ve MHP'yle diğer partilere oy veren partilere sesleniyoruz.





"Türkiye'ye taşıyacağız"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, salonda bulunan vatandaşlara hitap etti.


Şahin'in açıklamaları şöyle:


"AK Parti her zaman yeniliklerin partisi oldu. Biz büyük ve güçlü bir aileyiz. 16 yıl önce hangi motivasyonla yola çıktıysak, bugün de aynı şekilde devam ediyoruz. Aynı kardeşlik ruhuyla yürüyoruz. Bugün bu salonda büyük AK Parti ailesinin tüm fertleri var. Buradaki dayanışmayı, bir kez daha Türkiye'ye taşıyacağız."



Sadece Türk bayrağı

Binlerce vatandaşın bulunduğu Ankara Arena'da AK Parti'nin bayrak hassasiyeti de dikkati çekti. 15 Temmuz şehitlerinin posterlerinin yer aldığı salonda sadece Türk bayrağı bulunuyor.



Salonda gençlere yönelik mesajlar da dikkati çekiyor. "Türkiye'nin meselesi gençlerin meselesidir", "Yıkılmadık yılmayacağız aksine biz daha yeni başlıyoruz" ifadelerinin yer aldığı büyük pankartlar yer alıyor.



"Cumhurbaşkanımız izliyor"

Başbakan Binali Yıldırım, salonda yapacağı konuşma öncesinde Ankara Arena dolduğu için dışarıdaki alanda toplanan vatandaşlara hitap ediyor.



Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları:


"Hepiniz farklı illerden hoş geldiniz. Türkiye'nin her ilinden geldiniz. Güçlü Türkiye için kararımız 'evet'. İşte karar, işte gelecek. Eminim ki kutlu yürüyüşün ilk adımını atan kurucu liderimiz Cumhurbaşkanımız bu muhteşem tabloyu izliyor."





Yeni şarkılar tanıtılacak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, bütün yaş gruplarını yakalayacak bir çalışma yaptıklarını belirterek,“Halk oylaması şarkısı, 5-6 şarkımız olacak" dedi. AK Parti'nin referandum kampanyası için hazırladığı şarkılar art arda dinletiliyor.




İlk şarkı tanıtıldı

AK Parti'nin referandum sürecinde meydanlardan halkla buluşturacağı şarkılardan ilki salonda bulunanlarla paylaşıldı. Uğur Işılak'ın 'Evet Diyoruz' adlı parçasında şehitler de anılıyor.




Çok sayıda davetli

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım'ın da katılacağı toplantıya 123 yabancı misyon şefinin davet edildiği duyurulmuştu. Tanıtım toplantısına, teşkilat mensuplarının, belediye başkanlarının ve il genel meclis üyelerinin, kuruluşundan bu yana görev yapan bütün il başkanlarının, AK Parti grup üyelerinin, partiyle üyelik ilişkisi devam edenlerin ve vatandaşların davet edildiğini bildirildi



AK Parti, 'evet' sloganıyla referandum tanıtımını yapmış olacak. Sahnenin ortasında, parti teşkilatı için bölümler ayrıldı. Parti teşkilatında yer alan isimler kendileri için ayrılan bu bölümde oturacak. Sahnenin her iki tarafında led ekranlar bulunuyor. Basın mensupları için özel bölümler oluşturuldu.





#daimamilletkararımızevet

Sabahın ilk saatlerinden itibaren AK Partililerin doldurmaya başladığı Ankara Arena'da referandum atmosferine girildi. Salonda bulunanlar #daimamilletkararımızevet etiketiyle paylaşımlarda bulunuyor.



'Evet' gazetesi dağıtıldı

Salona gelen binlerce vatandaşa AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından hazırlanan 'Evet' gazetesi dağıtıldı. Ücretsiz olarak sunulan gazetede, referanduma dair detaylar anlatılıyor. Halk oylamasına sunulacak 18 madde ve hedefler ayrıntılı olarak belirtildi.















#AK Parti
#Referandum
#Ankara Arena Spor Salonu
7 years ago