|

Akademik gelişim e-portfolyo’da

Uğur Okullarında her öğrencinin okula başladığı andan itibaren akademik, sosyal ve kişisel gelişimi izleniyor ve “Akademik Gelişim Dosyası (AGD)” adı altındaki e-portfolyo’da saklanıyor.

Yeni Şafak
04:00 - 22/11/2018 Perşembe
Güncelleme: 01:56 - 22/11/2018 Perşembe
Yeni Şafak
AGD ile her öğrencinin akademik, sosyal ve kişisel gelişim süreçleri e-portfolyo üzerinden takip ediliyor.
AGD ile her öğrencinin akademik, sosyal ve kişisel gelişim süreçleri e-portfolyo üzerinden takip ediliyor.

Uğur Okullarında 3 yıldır uygulanan “Akademik Gelişim Dosyası” (AGD) ile her öğrencinin akademik, sosyal ve kişisel gelişim süreçleri e-portfolyo üzerinden takip ediliyor. Öğrenci okula kaydolduğu andan itibaren tüm sınav verileri ve sonuçları Akademik Gelişim Dosyası’nda saklanıyor; sınıf, okul ve Türkiye genelindeki düzeyi izleniyor ve öğrencinin başarısının arttırılması için yönlendirme yapılıyor.

DİJİTALDE SAKLANIYOR

Öğrenciye kendi bilişsel gelişimi dikkate alınarak en iyi eğitim olanaklarının sunulduğunu belirten Uğur Okulları Genel Müdürü Nevzat Kulaberoğlu; “Öğrencilerimizin her ders ve düzeyde yeterliliklerinin belirlenmesi, izlenmesi ve desteklenmesi için AGD adı altında e-portfolyolarını oluşturuyoruz. İlgi, yetenek ve becerilerini dikkate alınarak öğrenme alışkanlıklarını inceliyoruz, verimli çalışma yöntemleri belirleyerek gerekli yönlendirmeleri yapıyoruz. Öğretmen, öğrenci ve velilerimiz de dilediğinde bu dijital arşive erişebiliyor. Gelecekte bu veriler yapay zeka ile analiz edilerek, öğrencinin potansiyeline göre daha başarılı olduğu veya zayıf olduğu alanlar tespit edilerek daha etkin ve doğru yönlendirme yapılması hedeflenmektedir” şeklinde konuştu.

#Akademik Gelişim Dosyası
#​Uğur Okulları
5 yıl önce