|

Akdoğan PKK'nın camii saldırısını kınadı

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, terör örgütünün Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan tarihi Kurşunlu Camii'ne yaptığı saldırıyı kınadı.

Yeni Şafak
13:25 - 11/12/2015 Cuma
Güncelleme: 11:29 - 11/12/2015 Cuma
IHA

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, bir dizi açılış ve ziyaret için Edirne'ye geldi. Açılış programları öncesi Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'i makamında ziyaret eden Akdoğan, terör örgütünün Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan tarihi Kurşunlu Camii'ne yaptığı saldırıyı kınadı.



Akdoğan, yaptığı açıklamada, "Bizler yapmanın derdindeyiz birileri yıkmanın derdinde. Diyarbakır'da o tarihi vakıf eserlerin nasıl yıkıldığını, nasıl tahrip edildiğini, nasıl kurşunlandığını gördük. Biz yaparken onlar yıkıyorlar. Biz tamir ederken onlar tahrip ediyorlar. Bu milletin kutsallarına, tarihine adeta savaş açmış durumdalar. Oysa bunlar bizim ortak değerlerimizdir, ortak mirasımızdır. Bu vakıf eserleri ülkemizin tapusudur. Bunlara sahip çıkmamız gerekirken işte bu çarpık anlayış, terör örgütü bunlara adeta savaş açmış durumda. Bunlara inat biz camilerimize, tarihi eserlerimize sahip çıkmayı sürdüreceğiz" ifadelerini kaydetti.

#Diyarbakır
#Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan
#Yalçın Akdoğan
#PKK
#Sur
#Kurşunlu Camii
8 yıl önce