|

Akıttıkları kanda boğulacaklar

Kaddafi yönetiminin düşmesine ilişkin ilk kez konuşan Başbakan Erdoğan, Libyalıların arzu ettikleri güne an be an yaklaştıklarını söyledi. Ortadoğu'daki liderlere de sert uyarılarda bulunan Erdoğan, “ Zulümle abad olunmaz. Zulümle abad olmaya gayret edenler, akıttıkları kanda boğulurlar” dedi.

Abdülkadir Selvi
00:00 - 24/08/2011 Çarşamba
Güncelleme: 00:49 - 24/08/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
Akıttıkları kanda boğulacaklar
Akıttıkları kanda boğulacaklar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan Ortadoğu'daki diktatörlere sert uyarılar geldi. Bölgede akan kanın durdurulması isteyen Başbakan Erdoğan, “Zulümle abad olmaya gayret edenler, akıttıkları kanda boğulurlar” dedi. Başbakan Erdoğan eşi Emine Erdoğan ve bazı bakanlarla birlikte Ankara-Konya arası seyahat süresini 1,5 saate düşüren Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı'nın açılışını yaptı. İftardan önce Ankara'dan Konya'ya hızlı trenle giden Erdoğan, orucunu Konya Garı'nda açtıktan sonra, hızlı treninin resmi seferlerini başlattı. Burada bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, açılışla birlikte Selçuklu'nun başkenti ile cumhuriyetimizin başkentini birbirine kavuşturduklarını söyledi.

MİLLETİMİN YOLU AÇIK OLSUN

İki şehirde yaşayan 7 milyon kişinin artık birbirine daha hızlı kavuşacağını kaydeden Erdoğan, açılışın Ramazan'a yetişmesinin de büyük mutluluk verdiğini dile getirdi. “Konya'dan Ankara'ya oradan İstanbul'a selametle gelin güle güle gelin gidin. Allah bu milletin yolunu daima açık eylesin.” diyen Erdoğan, “Tıkanan yollar açılır açılmaz dağlar delinir ama bu yolardan eserlerden daha önemlisi istikamettir. İstikamet doğru yol üzere olmaktır. Biz inşallah bu yoldayız son nefesimize kadar da bu yoldan, istikametten ayrılmak istemiyoruz doğru yol üzre olanların işleri rast gidiyor zorluklar kolaylaşıyor” dedi

ÇOK KISA SÜREDE BİTTİ

Dünyada hızlı tren inşa süreleri 5 ile 12 yıl arasında değiştiğini söyleyen Erdoğan, kendilerinin ise 4 yılda tamamladıklarını aktardı. Erdoğan geçmişte bunların hayalini kurduklarını anlatırken de şunları söyledi: “Başkalarının masallarını dinlerken kendi düşlerimizi kurduk o zamanlar bizde böyle işler yapabilir miyiz diye hayal ederdik Allah'a hamdolsun hayaller oldu. Eserlerimizi emeklerimizi sadece size efendilik değil hizmetkar olmak için yapıyoruz size helali hoş olsun.”

ESAD'A SERT MESAJ

Başbakan Erdoğan konuşmasında Suriye lideri Beşşar Esad'a da sert mesajlar gönderdi. Erdoğan Libya'ya da atıfta bulunurken şöyle dedi: “Suriye'de akan kanlar dursun istiyorum. Zulm ile abad olunmaz. Zulm ile abad olmaya gayret edenler akıttıkları kanda boğulurlar. Aynı şekilde Libya için dua ediyoruz. Libya'daki tüm kardeşlerimiz o arzuladıkları güne an be an yaklaşıyorlar. Temenni ederim ki bu bayram Libya'daki kardeşlerimiz için de barışın, birlikteliğin adeta taçlandığı günler olur. Aynı duayı Yemen, Bahreyn, Mısır ve Tunus için yapıyoruz. Tüm İslam dünyası için tüm insanlık için yapıyorum barışa ve kardeşliğe diyorum.”


Bayram boyunca ücretsiz

Ankara-Konya arasında ilk seferini gerçekleştiren Yüksek Hızlı Tren'İ (YHT) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kumanda etti. Saat 17.30'da Ankara Gar'ından eşi Emine Erdoğan ve beraberindeki heyetle YHT'ye binen Başbakan Erdoğan, saat 19.00 sıralarında Konya Gar'ına geldi. Başbakan Erdoğan'ın trenin makinist koltuğunda yolculuk ettiği ve yol boyunca treni kullandığı gözlendi. Başbakan Erdoğan'ı burada Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti Konya Milletvekilleri, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ile bürokratlar karşıladı. Başbakan Erdoğan ve beraberindeki heyet daha sonra AK Parti Konya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 5 bin kişilik iftar yemeğine katıldı. Burada davetlilere müjde veren Başbakan Erdoğan, Yüksek Hızlı Tren'in bayram boyunca ücretsiz hizmet vereceğini söyledi. Erdoğan, otoyollar ücretsiz olduğu gibi yarından itibaren bayramın sonu pazar akşamına kadar hızlı trenin ücretsiz hizmet vereceğini dile getirdi. Erdoğan, “YHT'nin tadını milletim alsın. Bayramdan sonra ekonomideki yolculuk 25 lira lüks yerde 35 lira.” dedi.




13 yıl önce