|

AKPM kendi işine baksın

Terör örgütü PKK’ya kucak açan Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nin, “Türkiye 24 Haziran seçimlerini ertelesin” çağrısına Başbakan Binali Yıldırım sert tepki gösterdi. Yıldırım, “Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi kendi işine baksa iyi olur. Seçimi onlar yapmayacak Türkiye yapacak. AKPM önce terörist Salih Müslim’i konuşturmasın” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/04/2018 Çarşamba
Güncelleme: 01:34 - 25/04/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
​Başbakan Binali Yıldırım
​Başbakan Binali Yıldırım

Başbakan Binali Yıldırım, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği İspanya’da İspanyol mevkidaşı Mariano Rajoy ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrası iki lider basın mensuplarının karşısına geçti. Binali Yıldırım, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nin Türkiye’deki seçimlerin ertelenmesi yönündeki talebiyle ilgili olarak ‘Avrupa Konseyi kendi işine baksa iyi olur. Seçimi onlar yapmayacak, Türkiye yapacak. AKPM önce terörist Salih Müslim’i konuşturmasın’ ifadelerini kullandı.

İSPANYA’YA DESTEK TEŞEKKÜRÜ

Başbakan Binali Yıldırım özetle şunları söyledi: “Terörle mücadele konusunda İspanya ve Türkiye benzer tecrübelere sahiptir, tabii Türkiye 15 Temmuz’da bir darbeyle yüz yüze geldi, bu darbenin sorumlusu FETÖ terör örgütüdür. İspanya’nın bu konuda bizlere verdiği destekler için teşekkür ediyoruz. Başbakan’a diğer ülkelerde olduğu gibi burada da faaliyetler sürdürdüğünü bildirdik. İspanya’nın özellikle geçen yıl yaşanan Katalonya konusunda Türkiye’nin görüşü açık ve nettir, toprak bütünlüğü içerisinde İspanya kendi meselesini halletmektedir. Bölgesel konuları da ele aldık.

SINIR KORUMAMIZA YARDIMCILAR

Bölgesel konuları da ele aldık. Türkiye Suriye’de ortaya koyduğu çalışmayla kendi ülkesinin de, Avrupa’nın da terörden engellenmesini sağlıyor. Türkiye NATO üyesi olarak, NATO’nun sınırlarını koruma görevini yapıyor. Özellikle İspanya sağladığı hava savunma sistemiyle güvenliğimize destek veriyor, kendilerine de teşekkür ediyorum.

MÜSLÜM’Ü KONUŞTURMASINLAR

(AKPM’nin seçim açıklaması) Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi kendi işine baksa iyi olur. Seçimi onlar yapmayacak Türkiye yapacak. Türkiye yüzlerce seçim yaptı. Ve yüzde 85’in altına düşmeyen katılımla adeta demokrasi şöleni havasında seçim yaptı. Avrupa Konseyi Parlamentosu bunu söyleyeceğine, binlerce insanın kanına girmiş bir terörist başını getirip orada konuşturmasın. Salih Müslim denilen, katil olduğu tescillenmiş birini getirip o parlamentoda konuşturmak ne barışa hizmet eder, ne Avrupa’nın değerlerine hizmet eder.”

  • Resmi törenle karşılandı
  • Başbakan Binali Yıldırım, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy tarafından resmi törenle karşılandı. Moncloa Sarayı’ndaki tören, Yıldırım ve Rajoy’un yerlerini almasının ardından iki ülke milli marşlarının çalınmasıyla başladı. Başbakan Yıldırım, daha sonra tören mangasını selamladı.
#Binali Yıldırım
#Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi
6 yıl önce