|

Akşener'den Özdağ'a 'anayasa' tepkisi: Bir deli kuyuya taş attı nasıl çıkaracağımızı bilmiyoruz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ümit Özdağ’ın “İYİ Parti, HDP ile masaya oturup anayasa hazırladı” iddiasına yönelik bir açıklama daha yaptı. Akşener, “Bir deli kuyuya taş attı nasıl çıkaracağımızı bilmiyoruz. Ayıp denen bir şey var” diyerek Özdağ’a tepki gösterdi.

09:57 - 16/11/2020 Pazartesi
Güncelleme: 13:02 - 16/11/2020 Pazartesi
Yeni Şafak
Meral Akşener
Meral Akşener

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, CHP, İYİ Parti, SP ve HDP’nin, Anayasa Profesörü İbrahim Kaboğlu öncülüğünde 2018 seçimlerinin ikinci tura kalması durumunda açıklanacak bir anayasa hazırladığını öne sürmüştü.

Özdağ'a "Delinin biri kuyuya taş attı" diyerek yüklendi

Özdağ’ın iddialarına ilişkin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den bir açıklama daha geldi.

Fox Tv’de İsmail Küçükkaya’nın konuya dair sorduğu soruyu cevaplayan Akşener, “
Bir deli kuyuya taş attı nasıl çıkaracağımızı bilmiyoruz. Ayıp denen bir şey var. İYİ Parti’yi ve Akşener’i kötüleyeceğim diyerek, ok atacağım diyerek bütün siyasi partilere ‘böyle bir çalışma yaptınız’ diyorsunuz
” ifadelerini kullanarak Özdağ’a tepki gösterdi.
  • İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, daha önce “Hiçbir siyasi partiyle anayasa çalışması yapmadık” diyerek iddiaları yalanlamıştı.
  • CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 2018’de "Biz Millet İttifak'ını oluşturan partiler olarak anayasa değişikliği çalışması yaptık. Mutabakat metni şu anda elimizde var" ifadeleri ortaya çıkmıştı.
  • Anayasa çalışmalarına başkanlık ettiği söylenen CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu da iddiaları doğrulayarak 4 partinin birlikte anayasa raporu hazırladığını ifade etmişti.


#meral akşener
#ümit özdağ
#delinin biri
#kuyuya taş attı
#anayasa
#hdp
#iddia
#yalanladı
#fox tv
3 yıl önce