|

Alaattin Çakıcı'ya sürpriz çağrı

Kamuoyunda "Karagümrük Çetesi" olarak bilinen suç örgütünün elebaşı Nuri Ergin'in ağabeyi Nejat Ergin, kardeşinin adamları tarafından Alaattin Çakıcı'ya saldırı düzenleneceği yönündeki iddiaları yalanlayarak, söz konusu husumetin bitmesini istediklerini söyledi.

Yeni Şafak
14:56 - 16/11/2014 Pazar
Güncelleme: 12:58 - 16/11/2014 Pazar
AA

Ergin, yaptığı açıklamada, bazı basın organlarında, kardeşinin adamlarınca, hükümlü olarak kaldığı Kırıkkale Cezaevi'nden, annesinin rahatsızlığı nedeniyle verilen izin üzerine İstanbul'a getirilen Alaattin Çakıcı'ya saldırı yapılacağı yönünde iddialar çıktığını ve bunun kendilerini rahatsız ettiğini anlattı.


Bu tür haberlerin gerçek dışı olduğunu dile getiren Ergin, şunları ifade etti: "Annesini ziyaret eden birisine karşı bizim tarafımızdan böyle bir saldırı yapılması asla düşünülmez. Artık böyle kavgaların bitmesi lazım. Hepimizin evlatları var. Yanlışlara 'dur' dememiz lazım. Allah'a inanan, biat etmiş insanlarız. Bir zamanlar yanlış bir şeyler yaşanmış olabilir. Bunların üzerini kapatmamız lazım. Yarınlarımız, evlatlarımız için artık hepimiz böyle şeylere 'dur' diyeceğiz. Ateşe alevle gitmememiz lazım. Onun annesi de namazında, abdestinde bir annemiz. Allah annesine şifa, o kardeşimizi de güç versin. Böyle şeylerin olmasını istemeyiz."


"Artık farklı, güçlü bir Türkiye var"

Ergin, kavgadan kimsenin kazanacak bir şeyi olmadığını aktararak, "Böyle, 'babalar, reisler' dönemi bitmiştir artık. Asıl baba devlettir. Artık devletimiz, ülkemiz çok güçlü. Devletimiz böyle şeylere taviz vermiyor. 10 yılda çok şeyler değişti. Artık farklı, güçlü bir ülke var. Biz kavgadan yana olmayacağız. Kavgadan yana olanlara da 'dur' diyeceğiz. Bu düşmanlıkların artık bitmesi lazım. Böyle şeyleri büyütmeye gerek yok. Zaten güçlü bir iktidar, polis, devletimiz var. Yanlış kim olursa olsun, onun karşısındayız" dedi.


Çakıcı'yı yakından tanıdığını dile getiren Ergin, "Benim düşüncemin insanıdır. Kaç yıldır cezaevinde. Onun da çocukları, torunları var. Yıllar geçti. Ortada fındık kabuğunu doldurmayacak şeyler oldu. O zamanın politikalarıydı bunlar. O zamanın hükümetleri, devletin işleyişi çok farklıydı. O zaman böyle şeylere çanak tutuldu. 12 yıldır artık devletimiz böyle şeylere prim vermiyor" diye konuştu.




Kısa bir süre önce kardeşi Nuri Ergin ile hastanede görüştüğünü anlatan Ergin, şunları kaydetti.


"Kardeşlerim 21 yıldır cezaevinde. Annem evde felçli. Namazında niyazında bir kadın. 21 yıldır 2 evladının hasretiyle gözyaşı akıtıyor. Onlar da artık bu savaşın durmasını istiyordur. Aralarında namus davası mı vardı? Hiçbir şey yoktu. O zamanki sistemin oyunlarıydı bunlar. Artık bu sistemler çöktü. Böyle şeylere taviz verilmiyor. Aslan gibi bir ülkemiz, reis-i cumhurumuz var. O da bunlara taviz vermiyor. Bir her zaman böyle insanların yanındayız."


"İnşallah yarın kardeşlerim de Alaattin bey de bu lüzumsuz kavgalara dur der" diyen Ergin, gönüllerinin artık düşmanlıktan değil, dostluktan yana olduğunu ifade etti.

#alaattin çakıcı
#çakıcı çağrı
#nejat ergin
#ergin çakıcı
9 yıl önce