|

Albaylar atama bekliyor

YAŞ'ta terfi eden ve görev süresi uzatılan albaylar atama bekliyor. Albayların atamalarına yönelik planlamaların kuvvet komutanlıkları tarafından yapıldığı ve imza aşamasında olduğu öğrenildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/09/2017 Pazar
Güncelleme: 02:30 - 10/09/2017 Pazar
Yeni Şafak
Albaylar atama bekliyor
Albaylar atama bekliyor

Bu yıl 2 Ağustos’ta toplanan Yüksek Askeri Şura, çalışmalarını büyük bir titizlikle gerçekleştirdi. General ve albay terfileri aynı gün belirlenirken, general atamaları ise Ağustos ayının son haftası yapıldı. Uzun süren çalışmalarda, kripto FETÖ’cülerin ayıklanmasına ilişkin detaylı taramalar ve görevlendirmelerde siyasi iradenin inisiyatif üstlenmesinin etkisi oldu. Atama çalışmaları devam ederken, ailelerinde FETÖ ile yakınlığı tespit edilen 7 tuğgeneral de emekli edilmişlerdi.

ALBAYLARIN BİR KISMI

Aynı hassasiyet, bu yıl albaylığa terfi edenler ile görev süresi uzatılan albaylara yönelik de gösteriliyor. Edinilen bilgiye göre, bu yıl albaylığa terfi edenler ile görev süresi 2 yıl uzatılan albaylar halen atama bekliyor. Albayların atama yerlerine ilişkin planlamaların tamamlandığı ve imza aşamasında olduğu bildirildi. Albayların atamalarının netleşmesiyle birlikte TSK’da yıllık tayinler tamamlanmış olacak. Terfi beklemeyen veya görev süresi dolmayan albayların atamaları ise, daha alt rütbelerdeki subaylarla birlikte Nisan ve Mayıs aylarında yapılmıştı. 

#Albay
#TSK
#Atama
7 yıl önce